Bakkerij De Schutter in Stabroek wordt La Casa De Schutter en breidt uit met pizza’s en pasta’s

V.l.n.r. de broers Jacob en Fabrizio Becene starten samen met Greg De Schutter
het nieuwe concept ‘Casa De Schutter’ 

Met de komst van een nieuw filiaal van Manus en de nieuwe tearoom van bakkerij Wouters is de concurrentie bij de bakkerijen in Stabroek immens. Bakkerij De Schutter kan niet achterblijven en heeft nu ook een nieuw concept. Naast hun bakkerij en tearoom gaan ze nu ook pizza’s en pasta’s verkopen tot 23 uur. Ook voor brood kan je zo laat terecht.

De naam ‘bakkerij’ verdwijnt en verandert in ‘La Casa De Schutter’. “Met de concurrentie in Stabroek kunnen we niet achterblijven. Ook het gamma van brood in de supermarkten wordt steeds groter.”, zegt uitbater Greg De Schutter. “Daarom hebben we gekozen om ons assortiment uit te breiden met pizza’s en pasta’s.” Een bizarre combinatie, maar toch ook vrij logisch. “Het heeft allemaal met deeg te maken. Een frituur en een bakkerij samen zou moeilijker zijn.” 

Greg heeft zijn personeel niet moeten opleiden om pizza’s te bakken, maar vond een samenwerking met pizzeria La Casa Mia in Putte. “Zij hebben al twintig jaar ervaring met pizza’s bakken. Eerst in Ekeren en nu in Putte. Zij zullen voor de pizzeria instaan.” Van 11u tot 23u kan je pizza of pasta komen eten, afhalen of laten bezorgen. 

Kleinere afvalberg

De pizzeria is geen vervanging, maar een uitbreiding van hun assortiment. “Onze tearoom zal blijven bestaan. Overdag kunnen klanten komen ontbijten, lunchen of broodjes komen eten. We hebben onze kaart zelfs vernieuwd”, zegt Greg. “En aangezien je tot 23 uur ’s avonds pizza kan komen eten, is er ook de mogelijkheid om brood tot ’s avonds laat te kopen.” Op die manier hoopt Greg zijn afvalberg te verkleinen. “Nu de klanten tot 23u ’s avonds een brood kunnen kopen, moeten we minder weggooien aan het einde van de dag. Sterker nog, we kunnen de overschotten van onze andere winkels naar Stabroek brengen. Op die manier verkleinen we onze afvalberg en dat vind ik heel belangrijk. Trouwens tussen 18 en 23 uur kost een klein brood 1,20 euro en een groot brood 2,00 euro”, geeft Greg nog mee.

La Casa De Schutter
Dorpsstraat 82, Stabroek
open van 7u tot 23u. 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder