Essen start 2024 met hits van toen

ESSEN – Vzw Kobie heeft een mooi aanbod uitgewerkt voor het voorjaar van 2024 waarmee je nostalgisch kan terugblikken naar jouw jeugdjaren. Van ‘Kvraagetaan’ van de Fixkes, 30 jaar muziek van Rick de Leeuw in ‘Lieg me de waarheid’, ‘Kwestie van DNA’ met klassiekers door Celien & Margriet en de mooiste klassieke melodieën door Astrid Stokman & Liesbeth Vos tijdens de ‘Zoen van Toen’.

“Met dit aanbod willen we voor ieders wat wils brengen, van de allerkleinsten met de muzikale voorstelling Don Quichot over rockers die graag naar Rick De Leeuw luisteren tot senioren die genieten van klassieke melodieën,” vertelt cultuurschepen Helmut Jaspers.

Don Quichot
De programmatie start op 13 januari met de muzikale kindervoorstelling Don Quichot van Spoor 6, gericht op kinderen van 6 tot 12 jaar. Het verhaal van het eeuwenoude boek, met een vrolijke knipoog naar vandaag. De Spaanse edelman Don Quichot De la Mancha gaat op avontuur met zijn lievelingspaard Rocinante en zijn niet al te snuggere schildknaap Sancho Panza.

Rick De Leeuw
Op 27 januari brengt Rick De Leeuw het beste uit meer dan dertig jaar van zijn Nederlandstalige rockmuziek. Samen met een vijfkoppige band zorgt hij voor een mooie mix van artistieke durf, muzikale bagage en jeugdige bravoure,. Nog altijd speelt hij de spijkers uit de planken met dezelfde tomeloze energie als waarmee hij in de jaren negentig de Tröckener Kecks aanvoerde.

Een zoen van toen
Astrid Stokman & Liesbeth Vos geven op 4 februari ‘Een zoen van toen’. Een gevarieerd liedjesprogramma waar vooral senioren vrolijk van worden. Het charmante sopranenduo brengen de mooiste melodieën uit het klassieke en lichte repertoire. Ontdaan van alle franje, met niets meer dan hun stemmen en ondersteund door accordeonist Stijn Bettens. ‘Een Zoen van Toen’ is de kus van vandaag, gekruid met het heimwee naar vroeger.

Fixkes
Op 9 maart kan je dan weer je verzoeknummer indienen tijdens ‘Vraagetaan’ van de Fixkes. Hoe zou “Ongelukkig” klinken in het Engels? Spelen jullie “Ik eb tijd” nog eens? Iets van de Beastie Boys? Of Louis Neefs? En mag ons Astrid mee trompet komen spelen op “Kvraagetaan” of een tekening komen maken tijdens “Vilamarxant”? Stel ze maar, al je vragen, de jury zal vervolgens streng maar redelijk rechtvaardig beoordelen of ze een plekje krijgen in de eerste theatershow van Fixkes ooit.

Kwestie van DNA
In ‘Kwestie van DNA’ brengen Celien & Margriet op 28 april gekende klassiekers van bijvoorbeeld ABBA, eigen songs en vooral geweldige verhalen zoals dat alleen door een ‘Hermans’ gebracht kan worden. Met een ‘glaske wijn’ in de hand of een ‘zerooke’ in de aanslag nemen ze je mee door hun muzikale DNA, hun favoriete momenten van de Facebook-lives en hun voorzichtige toekomstdromen.

Meer informatie of tickets boeken? https://www.essen.be/kobie

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder