Schaatsliefhebbers wagen zich op het ijs in Kalmthoutse Heide

Kalmthout – Ondanks er voorlopig nog een verbod is op schaatsen in de Kalmthoutse Heide, hebben enkele liefhebbers zich toch niet kunnen inhouden. Vanmiddag was de Putse Moer al een populaire plek voor schaatsers. Op sommige plaatsen op de Putse Moer en op de Stappersven is het ijs dik genoeg en is het dus veilig om het ijs te betreden. Enkele stewards houden de situatie nauwlettend in de gaten.

Wanneer het enkele dagen vriest in ons land, is het voor de schaatsliefhebbers uitkijken naar wanneer de Putse Moer in de Kalmthoutse Heide vastgevroren is. De Kalmthoutse Heide is al jaren een populaire plek voor schaatsers. Dinsdag 9 januari liet de gemeente weten dat het ijs nog niet dik genoeg is en het dus nog niet toegelaten is om de schaatsvijver in de Heide te betreden.

Toch hield dat de grote schaatsliefhebbers niet tegen om woensdagnamiddag al eens een kijkje te gaan nemen aan de Putse Moer. De vrieskou en het zonnetje trok al heel wat mensen naar de Kalmthoutse Heide om zich op het ijs te wagen. Op het voorste deel van de Putse Moer en op het Van Ganzenven kan al geschaatst worden. Stewards houden alles en iedereen op de plas in de gaten om te zien of alles veilig verloopt.

Opgelet: Nog niet op alle plaatsen van de Putse Moer is het ijs dik genoeg en is het dus nog niet veilig om te schaatsen. Ook op de Stappersven is schaatsen nog verboden. Wanneer schaatsen op de plas toegelaten is, lees je dat op de website van natuurenbos.be of via de gemeente Kalmthout.

foto’s Jelke De Bruyn

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *