Erik Legrand stelt beeldentuin vol metalen insecten, duivels, elfen en terracotta grotesken open voor publiek

KALMTHOUT – Beeldhouwer Erik Legrand maakte van zijn niveautuin een tentoonstellingsruimte vol metalen sculpturen in zink, koper en betonijzer. Duivels, grotesken en metalen insecten verwelkomen je daar tijdens de opendeurdagen eind deze maand.

Erik (63) en Esther Legrand (58) woonden jaren in Schoten maar verhuisden zeventien jaar geleden naar de Bakkersdreef in Kalmthout. Elk jaar stelde Erik Legrand tentoon in het kasteel van Schoten. Zijn beelden werden ook tentoongesteld in veel culturele centra in de provincies Antwerpen en Oost-Vlaanderen. Galerijen kwamen bij hem aankloppen met de vraag om zijn werk ook bij hen te laten zien.

Echtgenote Esther Legrand behartigt de pr voor haar artistieke man. Ze vindt het niet belangrijk om met haar eigen familienaam naar buiten te treden. “In de gemeente kennen de meesten mijn familienaam niet. Wanneer ze het over mij hebben, spreken ze over de vrouw van de beeldhouwer.”

De eerste jaren dat ze hier woonden stelde Erik tentoon in het gemeentehuis van Kalmthout. Zo probeerden hij wat naambekendheid te krijgen. Na de verbouwingen van hun huis en de trapsgewijze aanleg van hun tuin besloten Erik en Esther om niet langer op verschillende locaties te gaan tentoonstellen.

Van galerij tot beeldentuin
Erik Legrand: “Samenwerken met galerijen en culturele centra biedt mogelijkheden, maar is erg arbeidsintensief. Eerst moet je alle sculpturen overbrengen naar de tentoonstellingsruimte en sommige van die beelden wegen wel wat. Na de expositie keert alles terug naar huis. Daarna brachten Esther en ik de verkochte beelden naar de kopers. Daarom besloten we om van onze tuin een aantrekkelijke tentoonstellingsplek te maken.”

Erik en Esther zijn volop bezig om de nieuwe tentoonstelling vorm te geven. “Wanneer we opendeurdagen organiseren staan er steeds meer dan honderd beelden tentoongesteld. Vanop de overdekte galerij aan het huis heb je zo een mooi totaalbeeld op de beeldentuin”, verzekert de Kalmthoutse kunstenaar.

Op 11 en 12 mei nodigt het kunstenaarskoppel opnieuw iedereen uit in Bakkersdreef 27, Heide Kalmthout. Info: www.eriklegrand.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *