Eerste Urban Walk in Kapellen trekt honderden wandelaars

KAPELLEN – Met nog minder dan 100 dagen voor de Olympische Spelen wil Vlaanderen haar gemeentes wakker schudden voor het grootste sportevenement van het jaar.  “In het kader van hun campagne ’10.000 stappen: elke stap telt!’ roepen ze alle gemeentes op om een Olympische sportgemeente te worden”, zegt Kapels schepen van Sport, Koen Helsen (Open vld). “Het doel is om als gemeente zo veel mogelijk stappen te zetten.”

En daarom vond op zondag 5 mei in Kapellen de eerste editie van de Urban Walk plaats. “We hebben in totaal drie toeren voorzien (5, 8 en 13 kilometer) langs onze gemeentelijke gebouwen, maar ook al onze sportaccommodaties: het sportcentrum, de tennisvelden, het zwembad, de atletiekpiste en de voetbalvelden van Noorse passeren de wandeling.” 

Polovelden

En ook de link met de Olympische Spelen komt aan bod. “De wandelaars passeren ook de polovelden die in 1920 zijn aangelegd voor de Spelen in Antwerpen. Uiteindelijk hebben die polowedstrijden daar nooit plaatsgevonden, maar wel het kleiduifschieten.”

In totaal hadden 330 wandelaars zich vooraf ingeschreven, waarvan 200 voor de langste tocht, die van 13 kilometer. Een mooi aantal dus voor de strijd van Olympische sportgemeente.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *