Eerste ploeg KSK Nieuw Stabroek is kampioen en promoveert naar Ere Recreatieve klasse

STABROEK – Op zondag 7 april is de eerste ploeg van KSK Nieuw Stabroek kampioen geworden in de Eerste Recreatieve klasse van Voetbal Vlaanderen SDM Antwerpen. Vorig jaar degradeerde de ploeg naar Eerste Recrea, maar dankzij de titel promoveren ze nu opnieuw naar de Ere Recreatieve competitie.

De terugkeer van de eerste ploeg van KSK Nieuw Stabroek naar Ere Recrea heeft niet lang op zich laten wachten. Vorig jaar kende het elftal van coach Jan Verachtert een seizoen om snel te vergeten. Na een reeks mindere resultaten degradeerde het naar de Eerste Recrea. 

Maar met een mix van ervaren spelers en nieuwe, talentvolle jeugd begon de eerste ploeg met veel ambitie aan het seizoen. Al snel werd duidelijk dat ze titelfavoriet waren. Net voor de winterstop maakte Nieuw Stabroek een eerste kloof met de tegenstand, na een overtuigende zege op de nummer twee in het klassement, Olse Merksem. 

De jacht op de titel én promotie was ingezet en de eerste ploeg slaagde erin om de voorsprong op andere ploegen uit te breiden, ondanks dat ze af en toe zelf punten lieten liggen. Maar op de voorlaatste speeldag van het seizoen, op zondag 7 april, kreeg Nieuw Stabroek de eerste kans om kampioen te spelen, op het veld van Kalfort Daghet, in Puurs.

Heel wat supporters zakten af naar Puurs om de ploeg naar de overwinning en de titel te roepen. En met succes. Nog voor de rust zetten Rob Van Den Broek en Jef Verachtert hun ploeg op een comfortabele 0-2 voorsprong. Kalfort maakte het in de slotfase nog spannend met een aansluitingstreffer, maar dichter kwam het niet. 

Nieuw Stabroek pakte de overwinning, de titel en de promotie naar Ere Recrea bij Voetbal Vlaanderen SDM Antwerpen. Tot grote vreugde van de spelers, coach Jan Verachtert, de club en de supporters. 

Joppe De Hert

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *