Deelmobiliteit in de lift in polderdistrict

De Antwerpse schepen Koen Kennis en districtsburgemeester Carl Geeraerts reden de twee in het district beschikbare Poppy’s in © JDH

BERENDRECHT/ZANDVLIET/LILLO – Sinds november 2022 staan de oranje deelfietsen van Donkey Republic in Berendrecht, Zandvliet en Lillo (sinds maart aan parking yachthaven), verdeeld over negen hubs. Daar kan je als gebruiker een fiets oppikken en je verplaatsen in de hele regio, tussen Essen en Boom.

Ondertussen maakten er al heel wat inwoners in het polderdistrict  gebruik van de deelfietsen,  met in september 2023 een piek van meer dan 800 afgelegde fietskilometers. Met de lente op komst wordt verwacht dat het gebruik nog zal toenemen.

Goed om weten is dat je eens je account aangemaakt hebt op de Donkey app, je in elke stad waar Donkey-fietsen staan, ritjes kan maken, ook in het buitenland.

Ook het gebruik van deelwagens neemt toe: sinds de opstart in december 2023 registreerden maar liefst 243 inwoners van het district Berendrecht – Zandvliet – Lillo zich als Poppy-gebruiker.

De Antwerpse schepen Koen Kennis en districtsburgemeester Carl Geeraerts reden de twee in het district beschikbare Poppy’s in.

“Autodelen is een belangrijk onderdeel van onze mobiliteit geworden”, zegt Antwerps schepen van Mobiliteit, Koen Kennis (N-VA). “Zeker voor het district Berendrecht-Zandvliet-Lillo is de komst van deelwagens positief. Mensen zonder wagen kunnen via deze weg toch makkelijk in de stad Antwerpen of andere deelgemeentes geraken. Daarnaast heeft het ook een positieve impact op de modal shift.”

Foto

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *