Een nieuw jongerenproject ‘Breek uit jezelf’, samen onderweg naar morgen!

v.l.n.r. vrijwilliger Bart, Christine Dallenes, Sandra van de Vloet, vrijwilligster Sarah
en Siegelinde Goossens


“Het doel is om de jongeren voor te bereiden op de toekomst”

HOEVENEN – Ben je tussen 15 en 25 jaar en heb je nood aan een time-out en verlang je naar rust en een veilige omgeving dan is het jongerenproject ‘Breek uit jezelf’ de plaats waar je door een sterk team wordt opgevangen.

Sandra van de Vloet, bezieler achter het project ‘Breek uit jezelf’

Bezielers achter ‘Breek uit jezelf’ zijn Sandra van de Vloet en Siegelinde Goossens. “Uit ervaring weet ik dat het voor jonge mensen niet evident is om op het ‘juiste’ pad te lopen. Vanaf jonge leeftijd heb ik zelf een moeilijk parcours afgelegd, met vallen en opstaan”, begint Sandra haar verhaal.
“Om op rust te komen ben ik in een opvangcentrum terecht gekomen, waar ik mijn partner ontmoette. Samen hebben wij 2 prachtige zonen. Ook met hen heb ik soms donkere wolkjes gezien. Tot de dag dat ik het heft in eigen handen nam en de vicieuze cirkel wilde doorbreken. Ik liet mij coachen door Siegelinde Goossens, mijn zelfvertrouwen kreeg een boost, de band met mijn zonen werd beter en ik vatte het plan op om ooit iets te betekenen voor de jongeren. Met het project ‘Breek uit jezelf’ zie ik mijn droom uitkomen” zegt Sandra. “Ik ben mijn coach dan ook bijzonder dankbaar voor de steun die zij mij heeft gegeven en voor het feit dat ze mee haar schouders zet onder dit project, samen met de vrijwilligers Bart Michez en Sara Jacqmain.

Siegelinde Goossens (met bloemen) stapte mee in het project van Sandra

“Ik ben blij dat ik dit project mee kan ondersteunen. Ik heb altijd vertrouwen in Sandra gehad dat ze haar traject tot een goed einde zou brengen. We kregen een bijzonder band, we weten wat we aan elkaar hebben. Haar enthousiasme voor dit project zorg
de ervoor dat ik mee in ‘Breek uit jezelf’ stapte”, aldus Siegelinde Goossens.

Locatie

Christine Dallenes stelt haar hangar en gronden ter beschikken van ‘Breek uit jezelf’

“Met ‘Breek uit jezelf’ willen wij de kinderen een veilig plek geven waar zij zichzelf kunnen zijn en zich kunnen ontplooien. Het doel is om de jongeren voor te bereiden op een nieuwe toekomst. Samen gaan wij op zoek naar hun kwaliteiten en mogelijkheden”, klinkt het bij de dames. “We werken met een groep van max. 10 jongeren en dit twee dagen per week, van 9 tot 16 uur. Zo kunnen er 2 groepen per week aan de slag. Een groep op maandag en woensdag en een groep op dinsdag en donderdag. We starten altijd met een intakegesprek, waar we kennis maken met de jongeren. Aan de hand van een vragenlijst bekijken we of hun profiel in ons project past. Iedere maand evalueren wij de cliënt en houden de ouders en/of begeleiding, indien nodig, op de hoogte.”
De duur van de deelname is afhankelijk van de jongere zelf. De bijdrage wordt er plaatste besproken.
De dagen worden gevuld met een combinatie van workshops, buitenactiviteiten, zoals een moestuin aanleggen, dieren verzorgen, schilderwerken enz. De mentale coaching kan persoonlijk of in groepsverband zijn. Het doel hiervan is het opbouwen van het zelfvertrouwen en veerkracht van de jongeren.

“Eens onze ideeën vorm kregen gingen we op zoek naar een geschikte locatie. Via facebook lanceerden wij een oproep waarop wij reactie kregen van An Van Goey. Zij verwees ons door naar de locatie aan de Antwerpsesteenweg 152 te Hoevenen, dat eigendom is van Christine Dallenes. Na een gesprekje met Christine was die onmiddellijk bereid haar atelier en de bijhorende gronden ter beschikken te stellen voor ons project. We knapten, met eigen middelen, de werkplaats op en maakten er een gezellige ontvangstruimte van. Daarnaast mogen wij een moestuin aanleggen en werken met haar ezels en paarden”, legt Sandra uit.

Het team van Breek uit jezelf nodigde schepen Veerle Nonneman en burgemeester Rik Frans uit voor de officiële opening

Op vrijdag 29 september vond de officiële opening plaats. Sandra en Siegelinde kregen een litho ‘De zaaier’ vanwege het gemeentebestuur. “We vonden dit een toepasselijk geschenk, want ook hier wordt er zaad/de basis gelegd voor de toekomst van de jongeren”, aldus burgemeester Rik Frans.

Sandra kreeg een litho ‘De zaaier’ van het gemeentebestuur

‘Breek uit jezelf’ vind je aan de Antwerpsesteenweg 152 te Hoevenen – contactgegevens: 0497 75 04 26 – Sandra van de Vloet – sandravandevloet.breekuitjezelf@hotmail.com – https://breek-uit-jezelf.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *