DubbelTentoonstelling "Burgerslachtoffers in Stabroek tijdens WO I en de Duitse verdedigingslinie"

Heemkring Molengalm Stabroek Hoevenen Putte richt op 11 en 12 november een dubbeltentoonstelling in rond het thema “Burgerslachtoffers in Stabroek tijdens WOI”, bijkomende Duitse verdedigingslinie op Stabroeks grondgebied tijdens WO I”.
 In 2018 herdenken we het einde van die Groote Oorlog. Wij gedenken dit jaar nog dat er niet enkel militairen het leven verloren tijdens WO I. Ook eens extra aandacht voor de burgerslachtoffers die 100 jaar geleden op ons Stabroeks grondgebied getroffen werden door al dat oorlogsleed. Als vervolg op de zomerwandelingen van het WO I comité ook nog eens overzichtelijk ‘op papier’ het traject met uitgebreide details over de Duitse verdedigingslinie in onze gemeente.
De tentoonstellingen zijn te bezoeken in zaal Moorland achter het gemeentehuis: op zaterdag 11/11 na de plechtigheid aan het monument der gesneuvelden (vanaf +/- 12.u.) en op zondag 12/11 van 11.u. tot 17.u.  (toegang gratis)
Nadien gaat de tentoonstelling over de “Burgerslachtoffers” naar het Woonzorgcentrum Aalmoezenier Cuypers, Torenseweg 1 te Stabroek. Van 18 november tot en met 21 december 2017, ook daar (gratis) te bezoeken, dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *