Dienstencentrum Kruisbos vormt mantelzorgers

In september start in dienstencentrum Kruisbos een reeks van tien vormingen voor mantelzorgers van mensen met dementie. De reeks is ontwikkeld door ORION en het Expertise Centrum Dementie Vlaanderen. Het doel is mantelzorgers te ondersteunen en de zorg draagbaar te maken om zo de goede relatie met de persoon met dementie te behouden.
“Elke week zetten we een thema centraal. Zo willen we de mensen onder meer laten invoelen in de beleving van mensen met dementie. Ook het omgaan met zorg, veranderd gedrag en financiën en veiligheid zijn onderwerpen die zeker aan bod komen. Niet alleen communiceren met de persoon met dementie, maar ook met de familie en omgeving is belangrijk. We vergeten in elk geval ook niet de gevoelens en gedachten bij de mantelzorgers niet. Iedereen heeft zijn of haar eigen draagkracht en draaglast en die moet in balans blijven. Dat is lang niet zo eenvoudig.  Ook zingeving en coping of de manier waarop iemand met problemen en stress omgaat, komt aan bod.”, legt Amanda Engels uit. Zij is dienstencentrumleider van DC Kruisbos- WZC Sint-Vincentius.
Data: 2, 9, 16 en 23 september / 7, 14, 21 en 28 oktober / 18 en 25 november.  De vorming duurt van 9 tot 11.30 uur en kost 80 euro. Het cursusboek van 30 euro is niet verplicht. Info :  ldc.kruisbos@gza.be, 03.620.11.60 (evdw)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder