Hondenspeelbos ingehuldigd

EKEREN – Vrijdag 3 mei was een feestdag voor Ekerse honden want speciaal voor hen werd een heus speelbos geopend aan de rand van natuurgebied De Oude Landen, in het verlengde van de Kardelaan.

Het was districtsschepen Annemie Plompen, bevoegd voor onder meer Dierenwelzijn, die in een gelegenheidsspeech wees op de noodzaak van een plek in het centrum van het dorp waar hondenbaasjes hun dieren konden laten uitlopen. Het districtsbestuur zorgde ervoor dat het niet een ‘grasveldje’ werd maar zelfs een heus bos van dik 2700 m² dat in samenwerking met Natuurpunt en Agentschap Natuur en Bos tot stand kwam.  Het vergde evenwel heel wat voorbereidend werk want een vervallen gebouw diende opgeruimd te worden en op de grond moesten brandnetels en bramen verdwijnen om plaats te maken voor gras tussen de bomen en de struiken.

Schepenen Annemie Plompen en Fabienne Van Damme

Er waren best wel wat hondenbaasjes die meteen met hun viervoeters het bos in wandelden nadat Plompen, bijgestaan door collega Fabienne Van Damme, het toegangspoortje had ontsloten.  De honden kunnen hier vrij rondlopen, los van de leiband want het gebied is volledig omsloten.  Er is zelfs een toegang naar De Oude Landen voorzien maar daar moet de leiband gebruikt worden. Plompen hoopte dat vele hondenbaasjes de weg naar het speelbos zullen vinden en ervoor zullen zorgen dat de site zuiver gehouden wordt.  (jdh)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *