Dames1 Nieuw Stabroek staan na vijf jaar terug eerste in een competitie

Dat de dames van SKNS goed aan de normale en bekercompetitie begonnen zijn, is bekend bij elke Stabroekse voetballiefhebber. Eind oktober zijn de dames doorgedrongen tot de kwartfinales van de beker na een spannende match tegen Valaarhof waar we 3-1 en 4-2 hebben achtergestaan. Uiteindelijk werd het 4-4 en diende penalty’s de beslissing te brengen. Stabroek won deze met 2-1.
In de reguliere competitie werd er gewonnen van de rechtstreekse concurrenten. 1-0 van Olve, na een glansrol voor Anke, onze keepster die reeds een gans seizoen sterk speelt. Vervolgens een 4-3 winst tegen Kwadraat nadat de Ekerse ploeg een 3-0 achterstand toch nog kon ombuigen naar een 3-3 en Karro in de laatste minuut het laken toch nog naar ons trok. Afgelopen zondag moesten we naar Vdp, de leider in de stand. Bij winst wipte we over Vdp en werden we leider. Vdp kon serieuze adelbrieven presenteren. Zij hadden tot hiertoe het maximum van de punten en zij hadden de beste aanval en verdediging van de competitie. Onze dames moesten hiervoor respect opbrengen, maar zeker geen schrik. Deze les hadden ze de eerste twintig minuten van de match goed onthouden. Het balbezit was voor Stabroek en Anke had nog geen bal moeten nemen. Daartegenover hadden wij al vier open kansen gehad die nipt naast gingen of prachtig genomen werden door de Kontichse keepster. In de twintigste minuut kon Sarah de netten toch vinden. Na een dieptepas stond ze oog in oog met de keeper en prikte ze bal in de rechterbenedenhoek van het doel. Spijtig genoeg kon Vdp twee minuten later, na een onoplettendheid in het middenveld, de 1-1 scoren. Nu hadden onze dames eventjes de pedalen kwijt geraakt. Er werd slordig en paniekerig gespeeld en juist voor rust kon Vdp nogmaals scoren.
Na een oppepbeurt tijdens de rust, vlogen onze dames er met de moed opnieuw in. Toch was het Vdp die hun eerste kans op de doellijn, door Sandy, zag gekeerd worden. Het voetbal was rommelig langs beide kanten maar de inzet was groot. Een kwartier voor tijd dienden we risico’s te nemen en werd er één verdediger opgeofferd om onze aanval te steunen. Dit resulteerde onmiddellijk in enkele kansen voor Sarah en Nicky. Tien minuten voor affluiten zwiepte Karro de bal van rechts voor de goal en kopte Sarah de bal over de keeper, 2-2. Nieuw Stabroek voelde dat er nog meer in zat en bleef drukken. Drie minuten voor het einde kon Sarah haar hattrick afronden. De laatste minuten waren nog hectisch, maar na het eindsignaal wisten onze speelster geen blijf met hun geluk. 2-3 gewonnen van de leider en na vijf jaar staan we weer eens aan kop van een competitie.
Toch moeten we met onze beide voeten op de grond blijven staan. De weg is nog lang. Volgende week komt Valaarhof op bezoek en dit zal opnieuw een moeilijke match worden.
Tenslotte wil ik de supporters danken voor hun steun en hopelijk zijn jullie zaterdag terug op post.