Dagboek van een onthaalouder

“Vandaag, dinsdag, de zon schijnt, het gaat een gezellig dagje worden.  De eerste kindjes komen binnen en willen al direct naar buiten! Hiervoor is het nog wat vroeg, we gaan nog even binnen moeten spelen. Geen probleem, we laden de blokjes uit, auto’s komen aan bod, boekjes en muziek ook.  Afpakken, pijn doen en wat uitdagen horen er natuurlijk ook bij.  Een sorry – kus- knuffel lost veel van deze problemen op. De allerkleinsten liggen rustig te spelen en krijgen nu en dan de nodige aandacht van hun vriendjes. We mogen naar buiten, daar is de zandbak onze grote vriend.  Dan hebben de baby’tjes hun ochtendslaapje gedaan, zijn de patatjes klaar en kunnen we gezellig met z’n allen smullen.
Als we onze buikjes lekker rond gegeten hebben, is het tijd voor een middagdutje. Onze baby’tjes hebben nu de speelruimte voor zich alleen. We gaan wat oefenen met kruipen, zitten, een speelgoedje verkennen van onder naar boven en van achter naar voor! Na het middagslaapje zijn we klaar om de rest van onze dag verder te zetten. Samen eten we ons fruitje, drinken we onze beker water op, zonnecrème op en naar buiten.  Deze keer niet alleen zand maar ook water. De mama’s en papa’s zullen content zijn ! . Onze kleintjes mochten mee naar buiten in de schaduw.  Ze rollebollen op de mat en liggen vol verwondering naar hun vriendjes te kijken.
We gaan naar het einde van de dag toe. Mama’s en papa’s beginnen aan te komen, sommige kindjes zijn blij hen te zien; anderen spelen nog even het wegloop spelletje! Ondertussen wisselen we de nodige weetjes uit aan elkaar. Iedereen is naar huis, de stilte valt, een moment dat je even aan het denken zet… We hebben allen weer wat bijgeleerd en veel genegenheid gekregen en gegeven. Wat was het toch weer mooi vandaag !!!
Onthaalouder zijn…niet zomaar een job! Ouders kiezen jou en vertrouwen je om voor hun dierbaarste te mogen zorgen. Die eerste stap geeft jezelf al veel zelfvertrouwen. Zo kan je samen aan de opdracht beginnen om dit kleine fragile baby’tje in veel van z’n eerste doen en laten te helpen ontwikkelen naar een peuter en dan naar de grote stap “ kleuter”. Is dit niet prachtig, dat je daar mee deel van mag uitmaken !” onthaalouder SB
Zegt jou dat ook iets? Thuis voor kleine kinderen zorgen? Alleen of met zijn twee?
Neem dan contact op met de gemeentelijke dienst onthaalouders, onthaalouders@stabroek.be of telefoneer naar 03 660 14 40. Meer info: www.stabroek.be/Leven/kinderopvang/onthaalouders

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *