Count Me In neemt fietsevents EPIC200 en EPIC300 over

Vlnr: Wies Jaspers, Wim De Doncker en Ives Leflot

Count Me In, het jonge event- en marketingbureau uit Antwerpen, neemt de gerenommeerde fietsevents EPIC200 en EPIC300 over van Sportevents vanaf 2021. CEO van Count Me In Wies Jaspers is blij met deze overname: “Deze succesvolle events zijn een absolute meerwaarde voor ons aanbod.”

Count Me In, dat de laatste jaren furore maakte met events zoals Rondje Spijkenisse, Rondje Valkenburg en PlugPlug Hageland, mikt op de goedgetrainde fietser. “Het klopt inderdaad dat onze events echte uitdagingen zijn”, aldus Wies Jaspers. “We mikken met onze evenementen op de getrainde wielertoerist, maar ook beginners kunnen hun gading bij ons vinden. Maar met de Epic200 en Epic300 mikken we op fietsers die heel fanatiek zijn.”

Pillamp
“De EPIC200, die in 2021 doorgaat op zaterdag 24 april, heeft een uniek concept”, gaat Jaspers verder. “Het gaat om een mountainbiketocht van 200 kilometer lang met start en aankomst in Maredsous. Deelnemers starten erg vroeg en rijden de eerste uren door het donker, met liefst een straffe pillamp. Wie 200 kilometer niet ziet zitten, kan ook kiezen voor 100 of 50 kilometer. Deelnemers hebben een tijdslimiet van 16 uur.” 

“De EPIC300, met start en aankomst in Kluisbergen, vindt plaats op zondag 9 mei. Wie altijd al eens 300 kilometer heeft willen fietsen, moet hier van de partij zijn. We hebben voor volgend jaar een innovatief concept bedacht. De eerste 200 kilometer wordt gereden in waaiers, die opgedeeld worden per niveau. De laatste 100 kilometer mag iedereen zijn ding doen en voorzien we pijlen. Zo kan iedereen zijn eigen tempo rijden en is er op het einde toch nog een competitief aspect aan. Wie wil kan ook kiezen voor een afstand van 200 kilometer. Naar onze mening moet je toch wel eens 300 kilometer gereden hebben in je leven. 300km is tegenwoordig het nieuwe 200km. Inschrijven voor de EPIC200 en 300 is mogelijk vanaf januari.”

100% gespecialiseerd
“Tijdens corona hebben we niet stilgezeten”, aldus Jaspers. “We maken volop plannen voor 2021. Ondanks we dit jaar weinig events konden organiseren, konden we onze achterban toch amuseren met een reeks originele challenges.  Daarnaast zitten er nog een reeks projecten in de pijplijn, waar we snel meer nieuws over brengen. We lopen duidelijk in de kijker. Er bereiken ons veel aanvragen van bedrijven die interesse hebben om samen te werken. Toch een teken dat ze het unieke en innovatieve van onze concepten inzien.”

Ook Wim De Doncker, eigenaar van Sportevents, is tevreden met de overdracht van de events. “We zijn reeds een tijdje een gevestigde waarde wat betreft de organisatie van loopevents, trailruns en triathlons. Je kent ons wellicht van events zoals Trail des Fantômes, de La Chouffe Trail, de North C Trail, Trail de Bruxelles en de Triathlons van Deinze, Dendermonde en Bilzen.

“Omdat onze focus en specialiteit meer en meer ligt op dat type events, besloten we om de EPIC200 en EPIC300 over te dragen aan Count Me In. Zij zijn 100% gespecialiseerd in fietsevents, en zij hebben er ook de juiste doelgroep voor. Ik heb er een groot vertrouwen in dat zij deze prachtige events verder gaan kunnen uitbouwen.”

Meer info vind je op countmein.cc

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder