Coronamaatregelen in Kapellen

in zaal Lux wordt vanaf 1 november het Covid Safe Ticket ingevoerd

KAPELLEN – In de strijd tegen het coronavirus nam het Overlegcomité bijkomende maatregelen. Die blijven maximum 3 maanden geldig en hebben ook gevolgen voor Kapellen. De gemeentelijke coronacrisiscel besliste hierover op donderdag 28 oktober.

De mondmaskerplicht wordt vanaf vandaag, 29 oktober, opnieuw ingevoerd in alle publieke delen van alle gemeentelijke gebouwen.

Het Covid Safe Ticket (CST) wordt vanaf 1 november gebruikt bij alle voorstellingen in zalen LUX en ’t Kerkske. Dat is ook het geval in dienstencentra ’t Bruggeske en ’t Ertbrandje. Na controle hoef je dan geen mondmasker meer te dragen.

Publieke evenementen vanaf 200 personen binnen en vanaf 400 personen buiten moeten verplicht het CST gebruiken, ook in Kapellen. Dus ook huurders van gemeentelijke zalen bij meer dan 200 deelnemers. Dat geldt trouwens (volgens de horecaregels) ook bij binnenactiviteiten met minder deelnemers áls je drankjes schenkt.

De buitenschoolse kinderopvang in ’t Egeltje verloopt tijdens de herfstvakantie volledig normaal, volgens de gekende vakantieregeling.

De nieuwe regels maken het Covid Safe Ticket nog belangrijker. Wie dat nog niet (digitaal) bij de hand heeft, vindt alle informatie over hoe je dat doet via de website covidsafe.be. Als er burgers zijn bij wie dat niet zo goed lukt, kunnen zij zich ook wenden tot volgende gemeentelijke locaties: het onthaal van het Administratief Centrum (Antwerpsesteenweg 130), de bibliotheken (Dorpsplein 15 – Ertbrandstraat 239) en de dienstencentra (C. Pallemansstraat 71A – Ertbrandstraat 239).
De gemeente helpt hen dan graag verder.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *