Reveil 2021 op Ekerse begraafplaats

EKEREN – Op 1 november gaan de Parochiefederatie Ekeren en de Antwerp International Protestant Church (AIPC, Veltwijcklaan) een samenwerking aan voor de organisatie van Reveil op de Ekerse begraafplaats. De laatste keer dat Reveil doorging in Ekeren was in 2018. Toen kwamen er een 65-tal Ekerenaars op af.

Om 17 u start een afwisselend programma van stille muziek, poëzie en verhalen op de Heide, de plaats voor de bijzetting van biologisch afbreekbare urnen. We brengen hiermee een eerbetoon aan de overledenen. Om 18 u sluit het gebeuren af. Reveil start bij daglicht en stopt als het donker is. Tussen 17 u en 18 gaat immers de zon onder wat voor een aparte sfeer zorgt.

Bert Van den Bossche : “Het programma houdt rekening met de ingetogen sfeer die op een begraafplaats heerst. We hebben respect voor alle aanwezige bezoekers van de begraafplaats. Reveil is ontstaan in 2014 in het West-Vlaamse Deerlijk. Daar stierven onverwacht een paar jonge mensen in een heel korte periode na elkaar”.

In 2019 organiseerde 1 op de 3 gemeentes in Vlaanderen hun Reveilmoment. In Ekeren vonden de parochiefederatie en de AIPC elkaar dit jaar voor de organisatie. Aan Reveil 2021 Ekeren werken een tiental vrijwilligers mee. Steun is er van het District Ekeren.

Inschrijven hoeft niet. De deelname is gratis. De dan geldende coronamaatregelen zijn van kracht.

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder