Coen Vermeltfoort wint Sluitingsprijs Putte-Kapellen

Doortocht aan kasteel Ravenhof in Putte

PUTTE-KAPELLEN – Op dinsdag 17 oktober heeft de Nederlander Coen Vermeltfoort de sluitingsprijs in Putte-Kapellen gewonnen. De Nederlander won in de sprint voor zijn landgenoot David van der Poel. Voor die laatste was het een wedstrijd in eigen regio en ook zijn allerlaatste koers.

In een lokaal parcours door Putte, Berendrecht, Zandvliet en Stabroek speelde de wind een grote rol. In de finale reed een ruime kopgroep aan de leiding, waar wielerploeg VolkerWessels de macht in handen had. Zij rekenden op hun kopman Coen Vermeltfoort om het af te maken in de sprint. Een andere bekende in de kopgroep was David van der Poel (Alpecin-Deceuninck) die voor eigen volk reed en een gooi wou doen naar de zege.

Omstreeks 15.30 uur trok de kopgroep met toen nog 14 renners naar de meet op de Belgisch-Nederlandse grens in Putte. VolkerWessels liet niemand meer ontsnappen en trok de sprint aan voor Vermeltfoort. In een lange prangende sprint kon hij nog net van der Poel afhouden. Voor van der Poel was het ook zijn allerlaatste koers. De Nederlander hing in Putte letterlijk zijn fiets aan de haak.

Ward Timmermans

Vorig jaar maakte thuisrijder Ward Timmermans, uit Stabroek, indruk door mee te gaan met de vroege vlucht, die het bijna tot het einde van de wedstrijd volhield. Dit jaar had hij hetzelfde plan. “Voor de koers was het plan om mee in de kopgroep te gaan zoals vorig jaar.” Aanvankelijk lukte dat ook. “Al vroeg in de wedstrijd hadden we een kopgroep met zes renners. Helaas heb ik me wat kapotgereden en heb ik de groep moeten laten rijden.”

Timmermans liet zich uitzakken tot het peloton. “Vanaf dan was het de bedoeling om de koers uit te rijden en dat is relatief goed gelukt. Er was veel wind, dus dat maakte het niet gemakkelijk.” Uiteindelijk werd hij 33e. “Het is altijd plezant om wedstrijden in de buurt te rijden, dus volgend jaar kom ik terug en probeer ik nog eens in de kopgroep te belanden. Hopelijk houd ik het dan wat langer vol”, aldus Ward.

Joppe De Hert

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *