Clean up Day  in Hoevenen

HOEVENEN – Op zaterdag 18 september had de 4de editie van de World Clean up Day plaats! Over heel de wereld komen vrijwilligers en partners samen om onze planeet te ontdoen van afval.

Ook de gemeente Stabroek nam deel aan deze opruimactie. In de 1ste editie was er zowel een actie in Hoevenen als Stabroek/Putte. In de 2de editie lag de focus in Stabroek, nl. de Antitankgracht en het Elsenbos. De 3de editie was in het coronajaar, waardoor iedereen zelf op pad is gegaan over heel de gemeente. In de 4de editie was een gedeelte van Hoevenen aan de beurt.  

Om 10 uur verzamelden een 25-tal opruimers aan de gemeentelijke basisschool De Rekke en  begonnen te  speuren naar afval.  Daarna ging het via de Akkerstraat naar de speeltuin in de Kauwensteinlaan richting het recyclagepark waar de omgeving grondig werd aangepakt.


De afval werd gecentraliseerd op de parking van het gemeentelijk magazijn in de Krekelberg. De deelnemers kregen een drankje aangeboden vanwege de milieuraad en de compostmeesters.


“Zij die het doen”

Ook enkele leden van de actiegroep “Zij die het doen”  trokken weer op pad. Zij hielden een opruimactie langs de Antitankgracht.
DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *