Nationale Sluitingsprijs Putte geschrapt

PUTTE – De Nationale Sluitingsprijs van Putte op dinsdag 12 oktober wordt geschrapt en van de (nationale) kalender gehaald. Het grote volksfeest dat deze wedstrijd elk jaar met zich meebrengt kan volgens de huidige covid-regels niet op een correct toelaatbare wijze verlopen.

De laatste jaren gebeurde het geregeld dat er pakweg 30.000 mensen langsheen het parcours stonden. In normale omstandigheden sta je dan als organisatie in je handen te wrijven. Nu zou je noodgedwongen het publiek kunnen weren uit de start- en finishzone, maar dat is hier absoluut geen optie. De Sluitingsprijs Putte is traditioneel één van de feestelijkste wedstrijden op de kalender. Als je publiek verbiedt verloochen je net de eigenheid van die wedstrijd. En dat wil de organisatie zeker niet zien gebeuren.
Hopelijk zijn we met zijn allen zo snel mogelijk verlost van de gezondheidsproblematiek, en herneemt het leven weer zijn normale gang. Ook in de koers. Met opnieuw een spetterende Nationale Sluitingsprijs Putte op dinsdag 11 oktober 2022 gaan we op zoek naar de opvolger van de winnaar van 2019 Piotr Havik.

Geen Memorial Rik Van Steenbergen in 2021. 

De tweede editie van de wielerwedstrijd die ook de naam Kempen Classic draagt zal voor volgend jaar zijn. Organisator Ben Simons: “De eerste uitgave in 2019 was een overdonderend succes. Door deze covid onzekere tijden is het echter niet mogelijk om op hetzelfde élan verder te gaan. Meer en beter op zondag 9 oktober 2022.”  

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *