Zeppe en Zikki op bezoek in Sint Calasanz

Het gemeentebestuur van Stabroek heeft zich geëngageerd om de verkeersveiligheid en -leefbaarheid in alle woonwijken van Stabroek, Hoevenen en Putte te verbeteren. Niet toevallig op plaatsen waar je als bestuurder de weg deelt met veel fietsers en voetgangers. Daarbij is er ook het doel om elke schoolomgeving veiliger en gezonder te maken. Hiervoor werd het project Veilige schoolomgevingen in het leven geroepen. Dit alles valt onder het mobiliteitsproject Stabroek 30-50. 

Samen ons veilig voelen op de openbare weg en met een gerust hart naar school stappen, trappen of rijden moet de nieuwe norm worden. Tijdens de mobiliteitsweek van 16 tot 22 september zal de zone 30 alsook de verkeersveiligheid extra in de kijker gezet worden. De gemeente zette ook een stoepkrijtenactie op poten. De kinderen kunnen in hun straat iets origineel tekenen rond verkeersveiligheid met krijt en dan de foto posten op instagram t.e.m. 26 september 2021. Gebruik hierbij de hashtags #stabroeksstoepkrijt #stabroek3050 #schoolstartstabroek en tag @gemeentestabroek. Let op: zorg ervoor dat je profiel openbaar staat zodat wij de foto zeker kunnen zien. Misschien wint jouw kind dan 1 van de 10 knuffels van Zeppe of Zikki!

Zeppe & Zikki bij Sint-Calasanz
Iedereen kent ongetwijfeld Zeppe & Zikki die de kinderen als mascotte informeren over verkeersveiligheid. Ze waren op vrijdag 17 september op bezoek in Sint-Calasanz in Hoevenen en werden er hartelijk ontvangen. Deze helden liepen door een erehaag terwijl de kinderen en leerkrachten het Zeppe & Zikki liedjes luidkeels zongen. Reden van hun bezoek was dat men een prijs had gewonnen rond verkeer. De gemeente  had namelijk een wedstrijd georganiseerd in de basisscholen om de verkeersveiligheid en de maximumsnelheid van 30 en 50 km in de aandacht te brengen. Ze moesten een filmpje inzenden rond het thema verkeer en dat van het eerste leerjaar van Sint-Calasanz was het origineelste. Wat vooral opvalt in het filmpje zijn de fluo hesjes en accessoires, want zichtbaarheid in het verkeer is super belangrijk. De directrices Ann Jonckheere en Elke Peeters waren dan ook supertrots op deze erkenning. 

het filmpje dan Sint Calasanz instuurde kan je bekijken via : https://fb.watch/84h4DWddZF/

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *