Cappellen FC eert overleden jeugdspelertje met ‘Super Jack Cup’: Cheque van 5.500 euro voor Berrefonds

De jeugdspelers met de vlag van het Berrefonds. Achter staan de organisatoren van het tornooi, de ouders en zussen van Jack en de vertegenwoordigster van het Berrefonds. 

Kapellen – Royal Cappellen FC is haar jeugdspelertje Jack Horion (11) niet vergeten. De jongen kwam op de speelplaats van zijn school op de Leugenberg in Ekeren in maart vorig jaar tragisch om het leven. Hij belandde onder een nieuwgebouwde muur. Ter nagedachtenis van Jack organiseerde Cappellen FC een jeugdtornooi dat de naam Super Jack Cup kreeg.

Jeugdspelers komen met de vlag van het Berrefonds het veld opgewandeld.

Voor de wedstrijd van de eerste ploeg van Cappellen tegen Young Reds werd zondag 7 april de opbrengst van het tornooi, een cheque van 5.500 euro, overhandigd aan Christine Vandenhole, vertegenwoordigster van het Berrefonds. Het Berrefonds wil een houvast zijn voor (groot)ouders, familie en vrienden op het moment dat hen het ondenkbare overkomt: het verlies van een kind. De overhandiging gebeurde in het bijzijn van de ouders en de zussen van Jack.

Jeugdspelers overhandigen de cheque van 5.500 euro aan Christine Vandenhole van het Berrefonds.

Meer dan 800 spelertjes
De eerste editie van de Super Jack Cup werd gespeeld in december vorige jaar. Aan het tornooi namen bijna 100 clubs deel en meer dan 800 spelers van de U8 tot de U13. Jeugdploegen van onder andere Antwerp, Club Brugge en Anderlecht tekenden present.
“Gedurende heel het afgelopen seizoen heeft Cappellen nog andere initiatieven genomen”, vertelt medeorganisator en jeugdtrainer Peter Deprins. “We namen deel en lieten ons sponsoren aan de kermisloop in Putte-Kapellen en we verkochten snoep en gebak tijdens het jeugdtornooi.” Het is de bedoeling om de Super Jack Cup jaarlijks te organiseren. (mw)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *