Buitenlandse truckers rijden nog steeds verloren op Den Hoek

Op de Zandvlietse Hoek worden sommige bewoners nog altijd veelvuldig om hulp gevraagd door vooral buitenlandse vrachtwagenchauffeurs. Boer en aannemer Marc Van der Poel kwam maandag zijn verhaal doen voor de districtsraad.
‘Het gaat vooral om Russen, Polen, Litouwers en andere’, zei hij. ‘Die rijden verloren doordat zij in hun gps het nummer ingeven van een kaai aan bij voorbeeld het Delwaidedok, waar allemaal nummers voorkomen die beginnen vanaf  700. Zij voegen die samen met de naam ‘Antwerpsebaan’ en komen daardoor terecht op de Zandvlietse Hoek, waar de straat zo goed als doodloopt tegen de grens.’
Van der Poel, die aan de Antwerpsebaan 402 woont, vertelde dat hij soms 15 tot 20 truckers per dag moet spoorwijs maken. ‘Soms spreken zij alleen maar Russisch of Pools en dan rij ik hen een eind voor tot zij weer op de goede weg zijn. Maar ik kan toch niet de hele dag bezig zijn met gids te spelen?’
Het district heeft inmiddels brieven gestuurd naar alle mogelijke bedrijven in de haven om te vragen dat zij de chauffeurs op de hoogte brengen van de juiste weg.

Module
Het Havenbedrijf deed eveneens een inspanning. Het biedt sinds kort een gratis module aan om havennummers in te voeren in de gps. ‘Zo wordt de weg vinden in het havengebied een pak eenvoudiger’, menen de verantwoordelijken. Zoeken op straatnamen en huisnummers behoort daarmee tot het verleden. De module wordt gratis ter beschikking gesteld via de website van het Havenbedrijf. De link www.portofantwerp.com/gps bevat een zipbestand met alle havennummers in Antwerpen en in bestandsformaten die bruikbaar zijn op de meest voorkomende gps-toestellen.
Deze formule is niet alleen nuttig voor het wegtransport maar ook voor de binnenvaart die al lang vragende partij was. (sdl)

foto: Marc Van der Poel helpt soms 15 tot 20 chauffeurs per dag

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder