Ereschepen René Buyst overleden

Ereschepen René Buyst is zondag ll. op 78–jarige leeftijd overleden. Het gemeentebestuur van Kapellen wenst haar oprechte deelneming aan te bieden en leeft intens mee met zijn familie.
Dit overlijden is een groot verlies voor zijn familie en vrienden, maar ook voor de gemeente Kapellen. René heeft veel betekend voor Hoogboom én Kapellen. Hij was van 1983 tot 1995 in Kapellen schepen van Onderwijs, Handel, Middenstand, Nijverheid, Energie, Huisvesting en Verzekeringen voor de CVP. Daarvoor was hij schepen in Ekeren, van 1971 tot 1977 en van 1981 tot 1982.
René was ook een van de geestelijke vaders van de Dorpsdag in Kapellen. In september 2010 nog, bij de 25ste editie, werd hij daarvoor samen met oud-burgemeester Jacky Buchmann in de bloemetjes gezet. Verder was hij 22 jaar lang, tot 1 april 2005, voorzitter van de kerkfabriek Sint-Jozef in Hoogboom. Sindsdien was hij erevoorzitter. René bleef zich ook tot het einde inzetten voor anderen. Zo was hij voorzitter van seniorenvereniging Okra Hoogboom (de vroegere Kristelijke Beweging van Gepensioneerden) en voorzitter van het Hulpfonds De Vier Notelaars.
De plechtige uitvaartdienst vindt plaats op zaterdag 19 februari om 11.00 uur in de parochiekerk Sint-Jozef in Hoogboom.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder