Binnenkort ook in Brasschaat: Babyballers!

BRASSCHAAT – BabyBallers is een wekelijks terugkerend pleziermoment voor ouder en kind. Peuters en kleuters worden geprikkeld om te spelen met de bal als rode draad.
Spelenderwijs leren ze bij over kleuren (alle trainingsmateriaal is er in de 4 basiskleuren geel, groen, rood en blauw), over getallen en over vormen. Ze maken er nieuwe vriendjes en ontwikkelen tegelijk hun sociale skills.

Elke week is er een ander thema voor de lessen, en het niveau is uiteraard aangepast aan de leeftijd van het kind. BabyBallers is daarom opgedeeld in 3 leeftijdscategorieën:
– 16 maand tot 2,5 jaar = BabyBallers
– 2,5 jaar tot 3,5 jaar = MiniBallers
– 3,5 jaar tot 5 jaar = Ballers
Tijdens de lessen speelt een professionele trainer in op de fantasie van het kind. Een Baller-les duurt telkens 40 minuten. Die tijd is bewust neergezet: niet te lang, niet te kort. Het is namelijk niét de bedoeling dat de ouder zijn kind afzet en snel even boodschappen doet tussendoor. Wel integendeel, de ouder, grootouder of eventueel grote broer of zus speelt mee. Want een kleintje dat samen met zijn papa of mama kan spelen, ondervindt dubbel zoveel plezier.

Vanuit Sport Vlaanderen gaat momenteel veel aandacht naar sport voor kinderen, en met name sporten in gezinsverband is voor de huidige beleidsperiode een prioritaire pijler. Daar past BabyBallers perfect in.
Voor peuters is er soms geen enkel ander aanbod dan zweminitiatie, en jonge ouders zijn vragende partij voor een verbreding van het keuzeaanbod. Vanuit deze visie is dit jaar Sportskids vzw opgericht, met Luc Deraedt, Luc Devroe en Dries Lescouhier als oprichters.
Sportskids start vanaf september 2020 BabyBallers op in Vlaanderen in 17 locaties.
Brasschaat gaat mee als een van de eerste gemeente van start vanaf september 2020

Corona
Op vandaag laat het coronabeleid binnensporten voor groepen tot 50 kinderen toe. De Baller lessen blijven qua aantal kindjes (max. 20) daar ruim onder. BabyBallers is een binnen-gebeuren, en Sportskids maakt daarom gebruik van de gemeentelijke sportruimtes.
Voor, tijdens en na alle lesjes zijn de nodige Coronamaatregelen voorzien en zowel ouders als lesgevers krijgen voordien alle nodige instructies.

Voetbalclubs
BabyBallers focust dus op de leeftijdscategorie die nog te jong is om zich bij een sportclub aan te sluiten. BabyBallers is géén voetbalschool, maar voetbal vormt wel de basis van het wekelijks speelmoment, en uiteraard komen talentjes op dat vlak ook wel snel boven drijven. Voor de verdere ontwikkeling van BabyBallers in België ziet Sportskids vzw daarom ook lokale voetbalclubs als mogelijke partner.

Info: Sportskids VZW – Luc Deraedt (voorzitter) – 0478.919.305 – E-mail: info@sportskids.be

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *