BIN Bomenwijk viert eerste lustrum in het gemeentehuis

Een afvaardiging van de jarige BIN Bomenwijk werd in het gemeentehuis ontvangen.  Ze verzorgden zelf  de receptie. “Leuk voor andere groepen”,  zei schepen Janssens al lachend.

KAPELLEN – Schepen Luc Janssens (Open Vld) verwelkomde in het gemeentehuis een afvaardiging van het Buurtinformatienetwerk (BIN) Bomenwijk. De organisatie bestaat 5 jaar en daar moest op geklonken worden.

De kern vrijwilligers van de BIN bomenwijk en het wijkcomité”.

De BIN Bomenwijk werd eind 2018 opgericht op initiatief van coördinator Wilfried Van Wesenbeeck, bijgestaan door zijn buurman, hoofdcommissaris op rust bij de Antwerpse politie Luc Van Beylen. Luc Jongeneelen werd co-coördinator. De BIN Bomenwijk telt een 15-tal straten en ligt tussen de Hoevensebaan, de Frans De Peuterstraat en de Antwerpsesteenweg.

“Een BIN is een samenwerking tussen burgers en politie, waarbij meer veiligheid in de buurt centraal staat”, weet Van Beylen. De BIN in de Bomenwijk heeft de buurtbewoners meer te bieden. De BIN werd dan ook uitgebreid met een BIN-wijkcomité, waardoor meer activiteiten konden worden georganiseerd. “Hierdoor kwam alles in een stroomversnelling”, zegt Van Wesenbeeck. “Als eerste activiteit werd de organisatie van de reeds druk bezochte rommelmarkt op 1 mei overgenomen. We bereiden dit jaar de 12 editie voor. Met honderden standhouders, verschillende foodtrucks en een gezellig bomenwijkcafé, worden ruim 4.000 bezoekers verwacht.” Tijdens de zomermaanden biedt het BIN-wijkcomité elke jaar een gratis zomerzoektocht met mooie prijzen geschonken door de lokale handelaars.

Coördinator Wilfried Van Wesenbeeck (links), co-coördinator  Luc Jongeneelen (midden) en medeopichter en adviseur Luc Van Beylen klinken op 5 succesvolle jaren.

“Sedert vorig jaar werd in samenwerking met de gemeente, Selab en Ado Icarus een eigen digipunt opgericht”, vertelt Van Wesenbeeck. Selab is een intergemeentelijke samenwerkingsverband tussen zes gemeenten in de Noordrand van Antwerpen. Deze verbinden zich ertoe om samen te werken aan een gemeenschappelijke visie op sociale economie. Ado Icarus heeft als missie mensen met een beperking de kans te geven zelfstandig te wonen en te leven. “We helpen bewoners gratis met advies en tips voor het gebruik van de GSM, computer… en geven deskundig advies met betrekking tot cybercriminaliteit.”

Vooral deze activiteiten is BIN Bomenwijk constant op zoek naar vrijwilligers. Via een mailtje kunnen zij contact nemen met de organisatie. Ook via het mailadres kunnen bewoners zich gratis aansluiten. “Zo kan je mee bijdragen om de veiligheid en de samenhorigheid in onze mooie bomenwijk te bevorderen”, besluit Van Wesenbeeck. (mw)

info.bomenwijk@mail.com – www.bomenwijk.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder