Bezoek 75 bedrijven tijdens Open Industry Day op 16 april


ESSEN – Op zondag 16 april wordt op bedrijventerrein De Rijkmaker – Magermanse Heide (Essen en Nieuwmoer) de eerste Open Industry Day georganiseerd: meer dan 75 bedrijven zetten hun deuren open. In de voormiddag kunnen sportievelingen door de bedrijven lopen en/of wandelen via avontuurlijke trails. Voor G-sporters en kids zijn aparte trails uitgewerkt. Maar ook “gewone” bezoekers zijn meer dan welkom op deze unieke opendeurdag. Een wedstrijdzoektocht met mooie prijzen houdt hen alert!
Op het bedrijventerrein zijn ruim 100 bedrijven gevestigd. Vele daarvan zijn bij het grote publiek weinig gekend, en er zijn talrijke vacatures. Hoog tijd dus om deze parels van de lokale economie onder de aandacht te brengen.
Het organiseren van een opendeurdag als individueel bedrijf is een dure aangelegenheid en brengt veel organisatie mee. Bovendien wordt er dan een beperkt publiek bereikt, waar het bedrijf zelf naar gezocht heeft. Daarom ontstond het idee voor een overkoepelend initiatief, getrokken door enkele lokale ondernemers. Zo worden heel wat organisatiezorgen uit handen genomen, en elk bedrijf kan al zijn energie besteden om zichzelf in de kijker te zetten. Maar ook voor het publiek is deze formule interessanter: zij kunnen op één dag veel bedrijven bezoeken, dicht bij elkaar.


Naar het idee van Urban Trail wordt deze Open Industry Day gecombineerd met een Industry Trail: in de voormiddag kan je lopen of sportief wandelen doorheen de deelnemende bedrijven, over een afstand van 6 of 12 kilometer. Kinderen van 5 tot 12 jaar en G-sporters kunnen kiezen uit verschillende kortere trails. Uiteraard is het ook mogelijk om (vanaf ’s middags) vrij te wandelen, en bedrijven te bezoeken naar keuze. Daaraan is dan weer een leuke zoektocht gekoppeld, met waardevolle prijzen. De antwoorden op de wedstrijdvragen zijn te vinden bij de deelnemende bedrijven.
Op de centrale plaza met start en aankomst is er de hele dag animatie, vertier voor jong en oud, muziek, eet- en drankgelegenheid, en diverse standhouders. Kortom, het belooft een boeiende dag te worden voor alle leeftijden. Oldtimer shuttles vergemakkelijken de verplaatsing doorheen het industrieterrein, zodat bezoekers hun tijd optimaal kunnen benutten.
Trek op zondag 16 april je loop- of wandelschoenen aan, breng je nieuwsgierigheid mee, en kom naar de Rijkmaker – Magermanse Heide! Grijp deze unieke kans om op een sportieve en gezellige manier tientallen bedrijven te leren kennen langs de binnenkant. Misschien vind je er wel de job van je leven, dicht bij huis!


Het volledige programma, inschrijvingsmodaliteiten en de lijst van deelnemende bedrijven is te vinden op www.openindustry.be.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder