Belgische delegatie toont zich sterk op wereldkampioenschap Kyokushin Karate in Japan

Het Belgische team

KAPELLEN/KALMTHOUT/VORSELAAR – Op 8 en 9 april ging het wereldkampioenschap Kyokushin Karate door te Yokohama, Japan. Meer dan 200 deelnemers uit 31 verschillende landen streden om de titel als wereldkampioen. Kyokushin karate is een full-contactstijl van karate en nog weinig bekend in ons land. Het Belgisch team zette dan ook sterke prestaties neer tussen deelnemers van andere landen waar Kyokushin Karate veel sterker ondersteund en gesubsidieerd wordt.

De Belgische delegatie bestond uit 4 deelnemers, 2 scheidsrechters en 2 coaches. De deelnemers kwamen uit verschillende sportclubs: Seishin dojo Kapellen, Kyokushin karate Kalmthout en Oshi Shinobu Dojo te Vosselaar.

Joke De Borger (Kyokushin karate Kalmthout) nam deel in de categorie dames 35-45 jaar. Zij vocht 4 partijen tegen tegenstanders uit Japan en Kazachstan en behaalde uiteindelijk de derde plaats. Zij werd ook de enige Europese deelnemer die een podiumplaats op dit WK kon bemachtigen.

Joke De Borger (Kyokushin karate Kalmthout) behaalde de derde plaats

Tine Beyers (Kyokushin karate Kalmthout) nam deel in de open categorie en won haar eerste partij tegen een dame uit Azerbeidzjan en plaatste zich zo bij de 16 beste dames. Helaas verloor ze een volgende partij van een van de topfavorieten en kon ze niet doorstoten tot de top 8.

Bij de mannen open categorie nam Niels Willeme (seishin dojo) deel. Hij won zijn eerste ronde tegen een tegenstander van Kazachstan. In de tweede ronde werd hij echter verslagen door de Japanse topfavoriet.

Jolein Van der Eycken (Oshi shinobu dojo) kon zich na een harde partij plaatsen in de top 8, maar verloor nadien tegen een Japanse tegenstander.

Voor meer info: volg onze social media @karatekalmthout en @seishin.dojo.kapellen en @oshi_shinobu_dojo_belgium