Wie wint de cultuurprijs in Kapellen?

Werk van genomineerde Robert Biesemans

KAPELLEN – Ook dit jaar reikt het lokaal bestuur en de cultuurraad van Kapellen de Cultuurprijs uit. Er zijn drie genomineerden: Peter Bekaert en Magda Van Hout (beeldende kunst), Robert Biesemans (fotografie) en Bernard Michiels (strip).

Peter Bekaert is gekend en gewaardeerd in de kunstwereld en haalde vele internationale kunstenaars naar zijn atelier in Kapellen. Het actie leven, Peter is ondertussen de 80 voorbij, als lesgever, kunstenaar, vakman en specialist stond in het eken van het blijvend verbeteren en ontwikkelen van de serigrafie. Zijn vrouw Magda van Houdt, stuwende en meewerkende kracht publiceerde het boek “Mijn Serigraaf” over hun leven en werk.

© Peter Bekaert

Robert Biesemans is een zeer begaafde fotograaf. Zij realisaties zijn direct herkenbaar en blijven op het netvlies kleven. Hij draag met fierheid het QEP-label (Quailified European Photographer), waarvan er in heel Europa maar 500 gecertificieerde fotografen zijn.

©Robert Biesemans

Striptekenaar Bernard Michiels kom je zeker tegen wanneer je aan het Kapelse cultuurleven deelneemt. Mensen, activiteiten, gebeurtenissen … hij tekent het allemaal. Zij eerste stripverhaal verscheen in 2016. Er kwam ook een expo met zijn schilderijen in Ekeren in 2017.

©Bernard Michiels

Drie jury’s bepalen wie er wint: het grote publiek en de onafhankelijke commissie vertegenwoordigen elk 25% van de stemmen, de verenigingen 50%.

Beslis mee wie de Cultuurprijs 2023 ontvangt en breng hier je stem uit.

Stemmen kan tot en met 20 april. 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *