Beroering omtrent bouwplannen Versnel


Bouwfirma Versnel plant de bouw van acht laagbouwwoningen op een stuk braakgrond gelegen Rozemaaiveld, Pastorijveld en Ferdinand Verbieststraat maar dat vinden buurtbewoners helemaal geen goed idee.  Zij stellen dat het stukje groen, waar kinderen uit de buurt terecht kunnen om te spelen, best behouden blijft en vrezen ook voor wateroverlast als de woningen gebouwd worden.
Volgens Versnel ligt de grond evenwel niet in een overstromingsgebied en zal  vanzelfsprekend gezorgd worden voor infiltratie, afwatering en hemelwaterputten.  Bovendien stelt men dat het bouwen van de aanvankelijk voorziene kantoren en vooral het magazijn op die plaats alvast voor meer overlast zoals werfverkeer zouden zorgen dan de geplande gezinswoningen.
De buurtbewoners evenwel blijven alvast niet bij de pakken zitten en plannen een protestactie op de mogelijke bouwplaats op zaterdag 11 augustus te 14 uur met kinderen in de hoofdrol. (jdh)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder