Lillo waterdorp geopend in Jachtclub ScaldisHavenschepen Marc Van Peel opende zaterdagavond in het lokaal van Jachtclub Scaldis het grandioze opzet ‘Lillo Waterdorp’ dat nu zondag 12 augustus in Lillo plaatsvindt.
Vooraf  had voorzitter Eric Van Hooydonck van watererfgoed Vlaanderen hulde gebracht aan een drietal dat zich verdienstelijk maakte inzake de verdediging van dat erfgoed. Eerste was Florreke, de waardin van Gaarkeuken 110 aan de beurt. Dan kwam Robert Vervoort op het appél die een enorme verzameling foto’s en andere  aandenken van de Red Star Line verzamelde. Ten slotte was er havenman André Bollen die zich eveneens verdienstelijk maakte inzake de emigratie van milljoenen vluchtelingen vanuit Antwerpen en die een grote rol speelt in de Marnixring Hanze als in publicaties over het onderwerp.
Er werd ook hulde gebracht aan Philippe Van Iersel die zondag de boekenmarkt organiseert en aan de mensen van Espa (de vereniging van maritieme journalisten en publicisten) die de Scheldebron in Frans Vlaanderen in handen brachten van het Antwerpse Havenbedrijf.
Dinsdag worden overigens bij de bron de vernieuwde borden, gedenkstenen en plakkaten onthuld die de historische en toeristische betekenis ervan tot uiting brengen.Eric Van Hooydonck huldigt Robert Vervoort uit Ekeren om zijn inspanningen voor de geschiedenis van de Red Star Linefoto: Havenschepen Van Peel met prof Eric Van Hooydonck in Lillo


DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder