Antwerps stadsbestuur wil Hoekakker laten volbouwen

bebouwing-Hoekakker
Het Antwerpse stadsbestuur schrijft een studieopdracht uit voor de opmaak van een masterplan voor het gebied Hoekakker in Ekeren. De zone van ongeveer 20 hectaren, momenteel met weilanden en akkers, is volgens de stad ideaal gelegen om als huisvestingsproject te ontwikkelen.
De plannen kwamen aan het licht uit een schriftelijk antwoord van schepen van Ruimtelijke Ordening Rob Van De Velde (N-VA) aan gemeenteraadslid Wim Van Osselaer (Vlaams Belang). Het open en groene gebied, tussen de Prinshoeveweg en de Gerardus Stijnenlaan bleef tot op heden gevrijwaard van bebouwing. ,,Volgens de studieopdracht is het gebied optimaal gelegen om als huisvestingsproject te ontwikkelen’’ zegt Wim Van Osselaer. ,,In het ontwerp van projectdefinitie staan al vrij gedetailleerde randvoorwaarden. De meeste bouwpercelen moeten een kleine of middelgrote oppervlakte hebben en bestemd zijn voor woningen met een klein of middelgroot volume’’.
Nog niets beslist
In het verleden voerden verschillende Ekerse politieke partijen al actie tegen een bebouwing. ,,Nauwelijks enkele maanden nadat de nieuwe Ekerse meerderheid (N-VA, CD&V en Open VLD) afspraken maken dat de Hoekakker groen gebied moet blijven, bevestigt het stadsbestuur dat de procedure om de Hoekakker vol te bouwen in gang is gezet en is de mening van de Ekerenaar van geen tel’’ klinkt het bij de oppositie die zich gaat beraden over acties. Voor districtsburgemeester Koen Palinckx (N-VA) is er nog niets beslist. ,,Het dossier is vanuit de ambtenarij opgestart maar moet nadien nog politiek vertaald worden. Het is hun goed recht dat sociale bouwmaatschappijen proberen te bouwen maar ook ons recht om dat proberen te verhinderen’’. Met enkele honderden nieuwe woningen in hun achtertuin vrezen buurtbewoners voor overlast. Nicole De Laet en Conny Van der Sande zijn er niet gerust in. ,,Het ruimtelijk uitzicht vanuit onze tuin zal verdwijnen, en met dat uitzicht ook onze rust. Nieuwe gezinnen allemaal een auto en moeten zich verplaatsen. Hoe zal dat gebeuren binnen de nieuwe woonwijk en daarbuiten?’’ .

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *