Kinderen De Rekke willen verkeerstuin redden

De rekke


Hoevenen – Er bestaan plannen om de verkeerstuin in het Rivierenhof te sluiten. De provincie en de politie moeten besparen. Een definitief besluit is er nog niet. De leerlingen van het vijfde leerjaar van basisschool De Rekke wachten een beslissing niet lijdzaam af. Zij schreven hun misnoegen neer in brieven aan ministers, gouverneur en burgemeester. Zo hopen ze dat het verkeerspark in het Rivierenhof toch nog open blijft volgend schooljaar.
“Deze maand kregen we er nog fiets- en verkeersles. De aanwezige politieagenten wezen ons op onze foutjes en gaven ons tips. Spijtig genoeg vernamen we dat het provinciebestuur deze verkeerstuin wil sluiten”, aldus bezorgde vijfdejaars. Meteen kropen ze in de pen en stuurden protestbrieven naar de minister van Onderwijs en van Verkeer. Ook de provinciegouverneur Cathy Bercx en de Stabroekse burgemeester Rik Frans (N-VA) mogen een brief in de bus verwachten.
Deputé Bruno Peeters (N-VA) is verantwoordelijk voor Recreatie en groendomeinen en dus ook voor de verkeerstuin in het Rivierenhof. Zijn kabinetsmedewerker Willem Migom legt uit wat er op aan de hand is. “De angst van de schoolkinderen is voorlopig voorbarig. Het is inderdaad zo dat op dit moment bekeken wordt of de verkeerstuin in zijn huidige vorm kan worden behouden. Ook de provincie moet immers besparen.” Niet alleen de provincie stapt mee in dit verhaal. Ook de Antwerpse politie is een belangrijke partner in het project verkeerstuin. “We zitten dan ook aan de tafel met alle participanten van de verkeerstuin. Samen gaan we na wie in de toekomst wat kan doen. In het slechtste geval gaat de verkeerstuin inderdaad dicht. Of dat ook echt gaat gebeuren, weten we nu nog niet. Er is nog niets definitiefs beslist”, laat kabinetsmedewerker Willem Migom weten.
Arne, Jana, Nina, Daphne en Ian vormen samen de spreekbuis van alle vijfdejaars. Zij zien het echt niet zitten dat het verkeerspark dicht moet. “Op veiligheid mag je eigenlijk niet besparen”, onderstreept Jana in haar knalgele politiejas.  Ian is het daar roerend mee eens. “In het verkeerspark leer je van de politietips. Elke leerling krijgt vijf speeljetons, maar in het echte verkeer hebben wij allemaal maar één leven. Daar mag niemand mee spelen. Ook de gouverneur niet”, meent hij. “Hoe beter wij zijn opgeleid, hoe minder ongevallen. En dat is ook besparen, want anders zouden we in het ziekenhuis liggen en dat kost ook veel geld”, aldus nog het vijftal.
Alle vijfdejaars zijn benieuwd of ze antwoord gaan krijgen van al die ‘belangrijke mensen’. “Antwoord is niet genoeg. Wij willen het verkeerspark open houden!!” besluiten de woordvoerders.
Erik Vandewalle

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.