Als ieder voor zijn deur vaagt…

Raadslid Gert Van Herck (tevens voorzitter van de N-VA Polder) interpelleerde in de districtsraad over de Lentepoets. Die vond  vorige maand voor de 17de keer plaats in 549 straten van Antwerpen. Daaronder ook elf straten in Berendrecht en Zandvliet. De Lentepoets gaat verder dan het in groep poetsen van de straat”, zei Van Herck. “Het brengt de buren bij elkaar, versterkt zo het sociaal weefsel en zorgt, dank zij gratis bloembakken, voor een kleurrijk straatbeeld.
Van Herck stelt vast dat de straten en stoepen in het Polderdistrict er gelukkig nog vrij proper bij liggen. Van Opsinjoren vernam hij dat het district bij de koplopers is als het op het organiseren van straatfeesten en burenborrels aankomt. “Maar het is rode-lantaaarndrager als het aankomt op de deelname aan de Lentepoets.”
De bevoegde schepen (Nathalie Aertssen) werd gevraagd de bewoners aan te zetten voor een propere omgeving te zorgen. Nathalie, die verhinderd was,  zorgde voor een antwoord:  de Lentepoets werd door elf straten gevolgd in het district; liefst 361 bewoners namen er aan deel. Hier heerst nog de gewoonte van “als ieder voor zijn deur vaagt is heel de straat proper’. e verenigingen zorgen bij activiteiten ook voor een opkuis. Bij voorbeeld ruimen de gansrijders de paardenmoppen op na een stoet of na het gansrijden.

Vrijwilligers van de Kapelstraat vulden in de tuin van Kapel van de Hagelberg bloembakken voor elf straten.
Vrijwilligers van de Kapelstraat vulden in de tuin van Kapel van de Hagelberg bloembakken voor elf straten.

 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *