Allerlei uit de jongste districtsraad

In de districtsraad van vorige maandag 26 mei werden vanuit het publiek tal van vragen gesteld. Een der aanwezigen vond dat er meer groen moet komen, zoals gevraagd in de stad zelf en beloofd door het OCMW. Hij wijst de bouw van nog meer sociale woningen af.
Een andere vragensteller had een lijstje van een half dozijn punten. Een greep: de snelheid van de goederentreinen op de middenberm  van de A12 dient verminderd. Zij veroorzaken niet alleen lawaai maar ook een zwaar gedreun. Ook de bussen zouden snelheid moeten minderen wanneer ze door het dorp rijden.
In de De Keyserhoeve dient een oplossing gevonden voor het parkeren. Veel auto’s moeten tegenwoordig over de stoep rijden, vooral omdat er vaak obstakels zijn ter hoogte van het Cultureel Centrum dat verbouwd wordt.
Er was een voorstel om infoborden te plaatsen aan de ingangen van de polderdorpen. Zo kunnen automobilisten zien wat er gaande is aan activiteiten.
Een ander voorstel ging over de kerkhoven. Waar graven werden opgeruimd en open plekken zijn ontstaan (vooral in Berendrecht) zetten mensen vaak nog bloemen om hun doden te gedenken. Waarom geen zuil of zerk met de namen van de overledenen? Die zou dan dienen als gedenkplaats.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *