Alles netjes houden!

De gemeente Brasschaat wil haar blazoen van meest ‘leefbare’ plaats wat oppoetsen en in de schijnwerper zetten. En eerlijk gezegd, er zijn nogal wat vuil-vieze hoekjes links en rechts. Die worden wel zo vlug mogelijk schoongemaakt. Het kan natuurlijk nog steeds beter.  Maar, en hier wringt het schoentje, de burger moet ook meewillen,  en die burger, Janneke Modaal dus, laat al wel eens een viezig stekje achter.
Voor verbetering vatbaar,alleszins.   In het kader van de vele zwerfvuilacties die de gemeente op regelmatige basis onderneemt, de jeugd wordt dan ingezet om de boel van volwassenen op te ruimen,  werd zopas een nieuwe zwerfvuilzuiger aangekocht. Die werd op maandag 20 augustus voorgesteld. Op 22 september wordt een grote internationale actie gehouden waaraan Brasschaat meedoet: ‘ruim de wereld op!’
Best in eigen buurt beginnen, denk ik dan.
Dat zwerfvuil opruimen  bergen geld kost is geweten. dat menigeen blikjes frisdrank en papieren rommel weg dumpt ook!
De gemeente kocht net 14 zwerfvuilbakken aan, deels met  subsidie van de Vlaamse Overheid. 1 exemplaar kost liefst 1000 euro!  De 14 werden verspreid over het grondgebied van Brasschaat. Naast locaties in het centrum (6) vindt men er eveneens op  de wijk rustoord-Kattekesberg (2) en Kapelsesteenweg in Mariaburg aan de Boskapellei.  Eén van de meest smerige plaatsen is de locatie ‘ devuilen hoek’ aan het Kaartse Plein, in de directe omgeving van een supermarktketen.  Daar moet omzeggens elke week smurrie opgeruimd worden.
Er wordt gehoopt dat Brasschatenaren de vuilbakken daadwerkelijk gebruiken.  De kosten van ophalen van zwerfvuil lopen de spuigaten uit.
Brasschaat hoopt alleszins toekomstgericht sensibilisatie-acties te blijven organiseren.
De vervuiler zal betalen, zoveel is zeker!           erjee.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *