Fernand Huts bouwt met KatoenNatie bruggenhoofd in Estland

Fernand Huts, grote baas van Katoen Natie bouwt in de haven van Tallinn (Estland) een draaischijf voor de doorvoer van goederen naar Rusland en het Oosten.
Hij laat er mits een investering van 30 miljoen, 6,5 ha magazijnen optrekken, op een terrein van zo’n 12 ha. De eerste fase van 2,5 ha overdekte ruimte moet in januari gereed zijn. Later komt er nog een park van 44 silo’s voor de opslag van petrochemische producten bij. Er zullen om te beginnen 60 mensen werken onder wie enkele Antwerpse ingenieurs.
De eerste spadensteek werd zopas gegeven in het bijzijn van tal van vooraanstaanden uit Estland en de ambassadeur van ons land in Tallinn. Huts was bovendien vergezeld door zo’n  170 verantwoordelijken van de Katoen Natie uit vestigingen wereldwijd. Die  maakten samen met hem een reis van een tiental dagen door de Baltische staten (Estland, Letland, Litouwen) om te zien waarom de hoofdstad van Estland werd uitgekozen.
Huts somde in een toespraak de redenen op: de haven is ‘s winters vlot bereikbaar, de regering geeft er de vrije markt alle kansen, je betaalt er geen vennootschapsbelasting, het land heeft géén schulden en de Esten zijn betrouwbaar.’
Bedoeling van het bruggenhoofd in Tallinn is om vanaf januari volgend jaar al 90.000 ton plastic naar Rusland te verzenden, een contract dat Huts maakte met een leverancier uit het Midden Oosten. Als dat goed verloopt gaat de uitbouw verder.
Intussen verwerkt dochterbedrijf Unieveem al geruime tijd vanuit  Tallinn jaarlijks zo’n 50.000 ton cacaobonen richting Rusland en het Oosten.
Katoen Natie is intussen uitgegroeid tot een wereldbedrijf dat verspreid is over 31 landen in 5 continenten en dat meer dan 10.000 mensen te werk stelt. (SDL)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *