8ste Vlaams kampioenschap Fierljeppen te ProsperpolderREGIO – Na het stijgende succes van voorgaande jaren, organiseert het Jaar-en Feestmarktcomité te Prosperpolder, voor de achtste maal het Vlaamse kampioenschap Fierljeppen. Ook worden aan de infrastructuur weerom verbeteringen aangebracht om nog betere en verdere sprongen te maken.

Fierljeppen, Fries voor polsstokverspringen, is van origine een Friese folkloresport en is erg populair bij onze noorderburen. Simpel gesteld probeer je met een lange stok zo ver mogelijk over een beek te springen.

Medewerkers van de Friese Fierljeppers Bond geven demonstraties en begeleiden de springers.
Met groepen van vier probeer je het beste resultaat neer te zetten, tot er slechts één winnaar overblijft “De kampioen van Vlaanderen en eeuwige roem”.

Voor de jongsten is er een minstens even avontuurlijke nevenactiviteit: Het Slingerjeppen,
Dit gebeurt met een slingertouw aan een grote kraan, slingerend over een kleine waterplas en zachte landing in een zandbak, plezier verzekerd voor jong en oud!!

Natuurlijk kan alle emotie en spanning, naar goede poldergewoonte, weggespoeld worden met een frisse pint of een lekkere Prosper, en de eerste honger gestild met een lekkere hamburger.

Ook zijn de supporters welkom om de talrijke Sporters en ook Polderkathedralen in het water te zien landen.
Parking voor de wagens en fietsenparking is vlakbij naast het terrein voorzien.

Alles is te doen op het terrein in de Belgische Dreef te Prosperpolder Kieldrecht.

Toegang is gratis en vanaf 11 u kan je oefenen, en na de middag rond 13 u kan je je polsstoktalenten meten met de andere deelnemers, wedstrijdeinde en prijsuitreiking is voorzien rond 19 u.

Inschrijven kan je via: jmprosperpolder@gmail.com Je kan alle informatie nog eens nalezen via: https://www.facebook.com/FierljeppenProsperpolder
Wees ook welkom op onze vernieuwde website: www.jaarmarktprosperpolder.be

©JaarmarktProsperpolder

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *