7de editie van Klassiek in het Park

BRASSCHAAT – In 2019 werd het Park van Brasschaat ingepalmd door “Carmen, de Spaanse furie”. Nu was het de beurt aan Guiseppe Verdi onder het moto “Viva Verdi”. Het citaat van de organisatoren spreekt voor zich: “Guiseppe Verdi is de Lennon-McCartney van de 19de eeuw, al zijn composities werden wereldhits.


Artistiek directeur Robert Groslot en casting director Aaron Wajnberg namen een duik in het enorme oeuvre van de Italiaanse meester en kwamen boven met een bloemlezing van zijn mooiste aria’s en spectaculairste koorwerken.” Grootmeester Robert Groslot and his Great Globe Orchestra, solisten Karen Vermeiren, Charlotte Wajnberg, Lisa Mostin, Stefan Cifolelli en het koor Fine Fleur zorgden, samen met leerlingen van de Brasschaatse dans- en balletschool Pivolté,voor een super avond. Twee superjonge trompetvirtuosen kregen een meer dan verdiende staande ovatie.
Presentator Carl Huybrechts wist alweer op zijn eigen(wijze) boeiende maar ludieke manier de muzikale pareltjes aan elkaar te praten. Ook vele prominenten genoten samen met 3000 aanwezigen van dit prachtig spektakel in het uniek kader met het Kasteel van Brasschaat als schitterend decor. Enkele bekende jarigen waaronder Paul Jambers en Rocco Granata (deze laatste mocht de dag na het concert 83 kaarsjes uitblazen en was duidelijk emotioneel verrast door het concert).

Omdat het concert plaatsvond op Moederdag 15 augustus hadden de organisatoren nog iets extra in petto voor enkele mama’s: de lat werd hoog gelegd en zo werden enkele mama’s van boven de 80 jaar in de bloemetjes gezet met als hoogtepunt een kranige 93-jarige dame. Het jaarlijks walsbal kon niettegenstaande de versoepelingen niet plaatsvinden maar de avond werd toch op een feestelijke manier afgesloten. Klassiek in het Park heeft zijn roots in Brasschaat en dat zal nooit veranderen. Jan Jambon was niet enkel trots als inwoner van Brasschaat maar ook in al zijn politieke functies: Vlaams Minister President, Minister van Cultuur en titelvoerend Burgemeester van Brasschaat. “Het was voor alle sectoren een zwarte periode maar ik ben super blij dat dit weer mogelijk is” klonk het.

Klassiek in het Park gaat nog een stapje verder: Burgemeester Jean-Marie De Decker van Middelkerke en Antwerps Burgemeester Bart De Wever waren in 2019 te gast in Brasschaat. Beiden waren zo onder de indruk dat Robert Groslot met zijn orkest, koor en solisten te gast zijn op 22 augustus op de zeedijk van Westende-Bad voor “Klassiek aan Zee” met Viva Verdi.
Daarna komt dit uniek concept naar Antwerpen onder de noemer “Klassiek aan de Schelde” op 29 augustus met “Carmen, de Spaanse furie” in de tuin van de Royal Yacht Club van België aan de oevers van de Schelde op Linkeroever. 
Tijdens deze 2 concerten zal het publiek even het prachtige ballet van Pivolté moeten missen maar onze redactie vernam nu reeds uit zeer betrouwbare bron dat er voor volgend jaar extra grote plannen zijn betreft een tournee door Vlaanderen MET Pivolté. 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *