Sven Verbist nieuwe voorzitter Vermaak Na Arbeid -Veteranen Zandvliet

Sven Verbist toen hij in 2014 koning bij de Veteranen werd

ZANDVLIET – Na het plotse overlijden van Erik De Vree, moest de gansrijdersmaatschappij Vermaak na Arbeid Veteranen een nieuwe voorzitter aanstellen. Sven Verbist uit de Zuidhavendijk te Zandvliet werd door heel het bestuur tot de nieuwe voorzitter verkozen.

Sven Verbist (45j) is gehuwd met Tineke Bonaers, en heeft twee zonen, Louie (13j) en Vince (9j). Tineke is een kleindochter van Alfons Koch, de appelboer uit de Zoutestraat . “Beide zonen, de oudste voorlopig het meeste, zijn al aan het aftellen totdat ze zelf mee kunnen gaan rijden met ‘de gaans'” zegt Sven. In hun school, waar er elk jaar ook een gansrijden plaatsvindt, konden beiden al eens de kop bemachtigen”.

“Ik ben lid van de vereniging van mijn 10 jaar. Door mijn klasgenoten die bij de gans van Zandvliet waren aangesloten, was voor mij snel de keuze gemaakt. Toen ik in 1993 voor het eerste jaar ruiter werd, is mijn vader ‘doktoor’ geworden, en hij heeft dit meer dan 20 jaar volgehouden”, zegt de nieuwe voorzitter.
Sven werd koning in 1996, 1998 en 2001 bij de Jonge Ruiters van Zandvliet. Eind 2004 trad hij in het bestuur van de vereniging. Sinds 2010 rijdt hij bij de Veteranen van Zandvliet en werd koning in 2014.

Voorzitter
De gansrijdersmaatschappij Vermaak na Arbeid heeft een zware periode achter de rug met het verlies van hun voorzitters. Op 6 juli 2020 overleed onverwacht Henri “Rikske” Hendrickx en werd Erik De Vree als zijn opvolger aangesteld. Op 18 april van dit jaar, kwam het verschrikkelijke nieuws binnen dat Erik na een dramatisch ongeval het leven liet. Sven Verbist, een hele goede vriend van Erik, zal zijn werk nu voorzetten.

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder