40 jaar Katastroof met nieuwe plaat, verzamelalbum, concert én liedjesboek.


Sinds 1977 trekt Katastroof met Antwerpse protestsongs en drinkliederen langs feesttenten en parochiezalen. En dat zonder ooit één sabbatjaar in te lassen. Katastroof is zo’n groep waarvan veel mensen heel wat liedjes kunnen meebrullen, hoewel er zelden of nooit een noot van op de radio te horen is. Veertig van die liedjes staan nu verzameld op het album 40 jaar Katastroof dat op 19 mei via CNR Records verschijnt.
De verzamelalbum 40 jaar Katastroof’  is een driedubbele plaat geworden. “Er zitten 2 cd’s in met 40 van onze minst slechte nummers én onze nieuwe cd ‘Het Leger Des Geils'”, zegt Stef Bef. “Het is de eerste keer dat we zelf de selectie mochten maken van de platenfirma en hebben ervoor gekozen om een chronologisch overzicht te maken. Uit zowat elk jaar sinds 1977 staat er een liedje op”, vertelt Jos Smos. “Om trouwe fans die al die liedjes al lang hebben toch nog geld uit de zakken te kloppen, zit ook onze nieuwe plaat “Het Leger des Geils” er bij. Een album met 14 nieuwe nummers. Ze moeten dus wel heel de box kopen.”, vult Zjuul Krapuul aan. 
Jubileumconcert
Het jubileumjaar wordt niet alleen gevierd met dit driedubbele album, maar ook met een gratis jubileumconcert op de Grote Markt van Antwerpen op zaterdag 27 mei. Vanaf 18u kan je daar gastartiesten zoals Halve Neuro aan het werk zien en tussen 19u30 en 20u00 beginnen de mannen van Katastroof zelf aan hun optreden.
 
De 3CD ’40 Jaar Katastroof’ is vanaf vrijdag 19 mei verkrijgbaar in de winkels.  Het album is digitaal te koop : https://itunes.apple.com/be/album/40-jaar-katastroof/id1232812059?l=nl
Op 20 mei stelt de groep het album voor om 14u00 in Media Markt Schoten en om 16u30 in Media Markt Deurne met een akoestisch optreden en een signeersessie. Het jubileumconcert gaat door op zaterdag 27 mei vanaf 18u00 op de Grote Markt van Antwerpen.
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder