Open KunstAtelierRoute te Kalmthout

 
Met de Open KunstAtelierRoute (OKAR) laten het Kalmthoutse gemeentebestuur en de cultuurraad het grote publiek kennis maken met de lokale kunstenaars. Tijdens het weekend van 20 en 21 mei 2017 krijg je een mooi beeld van het artistieke werk van heel wat individuele beoefenaars en enkele groepsinitiatieven van beeldende kunst.
Op liefst 31 verschillende locaties verspreid over Kalmthout kan je jezelf tijdens het OKAR-weekend laten onderdompelen in de fascinerende wereld van cultuur. Bij heel wat deelnemende kunstenaars kan je zien hoe de fantastische werken in uiteenlopende disciplines tot stand komen. Spreek deze creatieve geesten aan en laat je meeslepen in hun passie.
In de oude brandweerkazerne, Kerkeneind 15 te Kalmthout staat een smaakvolle overzichtstentoonstelling opgesteld. Wie deze bezoekt, kan in een mum van tijd een eigen route uitstippelen naargelang zijn persoonlijke interesse. Vast staat dat je er geprikkeld raakt om een kleurrijke dag tegemoet te gaan en kunstzinnig Kalmthout te ontdekken.
Handige routeplannen met atelieraanduiding en wetenswaardigheden over de kunstenaars zijn gratis te krijgen bij de cultuurdienst, de bibliotheek, de dienst voor toerisme, bij de kunstenaars en op de overzichtstentoonstelling. Bij mooi weer combineert OKAR immers het beste van cultuur en toerisme in Kalmthout. Voor de sportievelingen is dit een uitgelezen kans om de groene heidegemeente per fiets te verkennen.
Ontdek op www.kalmthout.be/okar wat de Kalmthoutse kunstenaars in petto hebben. Elke kunstenaar wordt er uitgebreid voorgesteld en je kan er ook het routeplan downloaden. Zo kan je eigen OKAR-route alvast uitstippelen. Het routeplan is gratis te verkrijgen bij elke deelnemende kunstenaar.
Open KunstAtelierRoute op zaterdag 20 mei 2017 van 13u tot 18u  – zondag 21 mei 2017 van 10u tot 18u.
foto:  Con Clasquin

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder