26 speelstraten in Brasschaat tijdens zomervakantie

Speelstraten_brasschaat
In vakantieperiodes is de vraag naar ruimte om te spelen en sociale contacten in de straat groot. Daarom ondersteunt Brasschaat reeds sinds 2001 de speelstraten. Deze zomer worden maar liefst 26 straten tot speelstraat omgetoverd.
Brasschatenaren kunnen aan de gemeente vragen om hun straat tijdens de vakantiemaanden in te richten als speelstraat. Schepen van jeugd Niels de Kort (CD&V): “Dit jaar kwamen er 26 aanvragen binnen. Belangrijk is dat de aanvragen gedragen worden door een groot gedeelte van de bewoners van de straat. Dit gebeurt via een bevraging door de verantwoordelijke van de speelstraat. Dit is een vrijwilliger uit de straat die het project opvolgt.”
De straten worden deels afgesloten voor doorgaand verkeer. De voetgangers hebben voorrang op andere weggebruikers. Buurtbewoners kunnen ten allen tijde stapvoets met de wagen hun woning bereiken. Voor sommige straten wordt de buurtbus omgeleid. Hulpdiensten en geneesheren hebben uiteraard steeds vrije doorgang. Ook voor de huisvuilophaling moet de straat toegankelijk blijven.
“Het oorspronkelijk doel van speelstraten was bijkomende speelruimte te creëren tijdens de zomervakantie. Doorheen de jaren zijn sommige speelstraten geëvolueerd naar gezellige buurtfeesten. Een speelstraat kan beroep doen op de gemeente voor sport- en spelmateriaal en het (fiets)veiligheidsparcours. We geven ook een kleine financiële ondersteuning voor een vergoeding van de onkosten” zegt schepen van jeugd Niels de Kort (CD&V).

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder