210.000 euro voor kankeronderzoek


KAPELLEN – 38 betalende ploegen van telkens vijf deelnemers fietsten zich de ziel uit het lijk in het privédomein van het kasteel Wolvenbos. Dat gebeurde ook twee jaar geleden. Het doel is telkens hetzelfde : geld inzamelen voor het kankeronderzoek van de UZA Foundation.

Twee jaar geleden organiseerde de UZA Foundation voor het eerst een mountainbikewedstrijd ten voordele van het kankeronderzoek van het UZA. Toen schreven 25 teams in. Omwille van het onverwacht grote succes, kon het niet anders of er zou opvolging komen. Maar corona liet het event vorig jaar struikelen, maar uitstel was geen afstel. Zondag 12 september stonden 38 ploegen van vijf aan het vertrek in het Wolvenbos voor een tijdrit van 23km.
Sven Nys werd met plezier ambassadeur van de mountainbikewedstrijd in het Wolvenbos. “Iedereen komt van dichtbij of veraf ooit in contact met deze vervelende ziekte. Ik wil daarom ook graag mijn steentje bijdragen in de strijd tegen kanker en hoop dat er veel sponsorgeld wordt binnen gereden. Dat geld is belangrijk in het onderzoek naar kanker, zodat in de toekomst veel jonge en minder jonge mensen kunnen worden geholpen.”

Vooruitgang
Ann Verbeeck, verantwoordelijke van de UZA Foundation : “De jongste tien à twintig jaar is er veel vooruitgang geboekt. Met een deel van het geld van ons eerste mountainbike-event twee jaar geleden deden we onderzoek naar onder meer pancreaskanker en uitgezaaide borstkanker. Hier is nog heel wat onderzoek uit te voeren.”
“Binnen het UZA voeren een aantal teams innovatief onderzoek naar nieuwe en verbeterde kankerbehandelingen. Het is de bedoeling om kanker onder controle te krijgen, zodat de genezingskansen voor patiënten stijgen. Nu al steunen een aantal mecenas-ondernemers het kankeronderzoek op UZA, zodat onderzoek op internationaal erkend niveau wordt uitgevoerd. Enerzijds bestuderen we wat kankercellen drijft om te blijven groeien. Anderzijds hoe we hierop kunnen inwerken mede met behulp van het eigen immuunsysteem. Het immuunsysteem van een kankerpatiënt speelt een cruciale rol bij de behandeling van kanker. Door therapieën doelgericht te maken helpen we het immuunsysteem van onze patiënten, en verhinderen we herval van de kanker. Hierdoor stijgt de levensverwachting van onze patiënten substantieel”, legt Ann Verbeeck uit.

De Wolfpack amateurs van bedrijf Deceuninck had het minst tijd nodig voor de 23 km. Het kwintet wint een belevenisweekend van BMW. Net als tijdens de eerste editie werd Aertssen Cycling tweede. Het vijftal mag daarom gaan overnachten en ontbijten in hotel Yust in Antwerpen. De ploeg Van Rooy eindigde derde en kan gaan dineren in het Japanse restaurant Dim Dining in Antwerpen.

Ann Verbeeck en UZA Foundation kijken al uit naar een derde editie. “Als het kan opnieuw in het Wolvenbos. Maar dit event is pas mogelijk wanneer al onze partners opnieuw mee willen doen. Ik droom voor 2022 al van 50 teams”, geeft ze nog mee. Info : www.uza.be/uza-foundation

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *