Plantendag najaar verwelkomt de beste kwekerijen

  In het prachtige kader van de arboretumtuin verkopen standhouders uit België, Nederland en Duitsland
hun meest bijzondere en mooiste planten tijdens de plantendag van Arboretum Kalmthout.
  Copyright: Arboretum Kalmthout (archiefbeeld 2020)

KALMTHOUT – Zondag 3 oktober gaan vele plantenliefhebbers weer op zoek naar interessante koopjes tijdens een zo goed als normale herfsteditie van de plantendag van Arboretum Kalmthout. Nu de coronamaatregelen vanaf 1 oktober versoepelen, kunnen bezoekers buiten de plantenmarkt op zonder mondmasker.

Gespecialiseerde kwekerijen
Aanstaande zondag is het weer genieten van een plantendag in een zo goed als ‘normale’ editie. Traditioneel lokt deze oudste plantenbeurs van België in de lente en in de herfst vele bezoekers. Op één dag kun je de allerbeste kwekers van de Lage Landen bezoeken in het prachtige kader van Arboretum Kalmthout. Ze presenteren er hun mooiste en meest bijzondere tuinplanten. Zowel gespecialiseerde verzamelaars als professionele kwekerijen brengen hun aanbod naar Kalmthout: najaarsbloeiers, wintergroene planten, voorjaarsknollen en –bollen, en andere bijzondere, nieuwe of zeldzame tuinplanten. Elke standhouder is specialist binnen zijn assortiment.

Tickets te koop in de webshop
De online ticketverkoop loopt volop. Een ticket vooraf reserveren is niet verplicht, maar bespaart wél tijd op de dag zelf. Wie vooraf een ticket op zak heeft, hoeft immers niet meer langs de kassa en kan meteen doorlopen naar de ticketcontrole. Bezoekers van de plantendag kunnen na het shoppen genieten van een herfstwandeling in het 13,5 hectare provinciale groendomein, met of zonder gids. Het is de ideale plek om te genieten van een “Indian summer” en inspiratie op te doen voor de eigen tuin.

Tickets voor de plantendag zijn te koop via de ticketwebshop. Alle praktische informatie over de plantendag en het overzicht van de deelnemende kwekerijen vind je eveneens op de website www.arboretumkalmthout.bewww.webshop.arboretumkalmthout.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder