Uitgestelde eerste communie gebeurde in Hoeven in drie vieringen

HOEVENEN – Zaterdag 25 september was het eindelijk de lang verwachte dag voor de eerste communicantjes, een dag waarnaar ze al zo lang hadden uitgekeken.

Nog steeds omwille van de Corona epidemie werd er drie keer gevierd: om 9 uur om 10u30 en om 12 uur, en dat per schoolgroep: Sint-Vincent (Leugenberg), Sint-Calasanz en De Rekke. En dat dat om de “bubbels” niet te mengen.Maar dat kon de feestvreugde niet verminderen voor al die kinderen met een kerk vol fiere ouders, grootouders en sympathisanten.


De communicantjes stapten de kerk binnen onder een sierboog van witte ballonnen, en namen plaats op het hoogaltaar op een lange rij frisgroene stoeltjes.Het thema van de viering was “Stap maar in”: alle kinderen samen in hetzelfde bootje om samen alle golven en hindernissen te overwinnen.Dat was ook het onderwerp met het evangelie over Jezus die over het water liep, en zijn apostelen geruststelde over de storm.
Voorganger pater Marc bracht dat thema heel humoristisch en bevattelijk aan voor de kinderen.Heel de verdere viering verliep feestelijk met liedjes en teksten voorgedragen door de kinderen, en met een ingetogen eerste communie.Op het einde van de mis was er nog een dankwoord door de voorganger, en door een communicant, gericht aan de ouders.In het verzorgde misboekje vond ik trouwens nog een mooie tekst, gericht aan de ouders;

“Geef deze kinderen een veilige haven om naar terug te komen, en wind in de zeilen om hun dromen na te jagen”. Of een goede samenvatting van wat opvoeden betekent.LW

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *