“Zweten als een paard” op 22ste schoonheidswedstrijd te Stabroek

Op zondag 19 augustus werd de 22ste trekpaardenwedstrijd in de Stabroek gehouden. Al van ’s morgens vroeg vulde de Dorpsstraat zich met stoere Brabanders klaar om getooid en gekeurd te worden.
Door de tropische temperatuur was de publieke belangstelling miniem, maar de echte paardenliefhebber trotseerde de hitte.
In totaal waren er 65 paarden ingeschreven voor de verschillende categorieën, ongeveer het aantal als vorig jaar.  Uit  onze regio waren Gert Adriaenssens, Luc Cassimon en Sofie Van Dijck  uit Stabroek vertegenwoordigd. Verder Tom De Backer uit Zandvliet, Theofiel Gabriels uit Hoevenen, Leo Stevens, Dirk Van Hove en Alfons Van Overveld uit Kalmthout en Alfons Van den Bogaert uit Berendrecht.   De andere deelnemers kwamen uit Eeklo, Belsele-Evergem, Erpe-Mere, Antwerpen, Pulderbos, Maasmechelen, Steendorp Temse, Londerzeel en Bazel.

Kampioen
Eén voor één werden zij beoordeeld door een vakkundige jury.
Het kampioenschap van de 18 maanders werd gewonnen door “Line van de Wijsmaalhoeve” van Van Riet Dominque uit Londerzeel. De Jeugdkampioen werd eveneens door Dominque Van Riet gewonnen met”Julie van ‘t Heffenveld”.
De prijs voor mooiste Merrieveulen 2012 ging naar “Nova van ‘t Zevenkoot” van De Graeve uit Erpe-Mere.  “Matis van de Kapelhoeve” van Alfons van Overveld uit Kalmthout kreeg de trofee voor mooiste hengstveulen 2012
Bij de loten van drie ging de plakkaat van ere-schepen Jos Verhulst naar Van Bogaert uit Temse met “Emma van de Kleine Heide”, “Cheynne van de Slek” en “Rani van ‘t Sleewagenhof”.
Algemeen kampioen werd dit jaar “Sutta van ‘t Zevenkoot”, van Danny en Chris De Graeve uit Erpe-Mere.

“Om de wedstrijd in optimale omstandigheden te laten plaatsvinden hadden de organisatoren een grote bidon met water voorzien voor de paarden. Doch leken de paarden geen hinder te hebben van de hitte.

De uitdrukking “zweten als een paard”  was  nu wel duidelijk van toepassing op het aanwezig publiek!

foto: vlnr. Stefan Backx (bestuurslid), Sabine Backx (bestuurslid) en Marie-Louise Backx – Van den Bergh (voorzitter) overhandigde de beker ere-voorzitter André Backx aan  de jeugdkampioen Julie van ’t Heffenveld van Dominique Van Riet uit Londerzeel

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *