Vive Le Tour de Nieuwmoer

Verleden maand kwam onverwachts het bericht dat de Herman Vanspringel Diamond volgend jaar niet meer plaats heeft te Nieuwmoer, maar wel gereden zal worden tussen Duffel en Vorselaar. Ondertussen hebben enkele jongeren er zelf voor gezorgd dat er toch gekoerst zal worden te Nieuwmoer.

Drie jaar geleden namen de toen elf jarige Lennert Verbraak, Mats Vansteensel en Brent Arnouts het initiatief om naar het voorbeeld van de Ronde van Frankrijk een kleine rittenwedstrijd te organiseren te Nieuwmoer. Het kreeg meteen de naam “Le Tour de Nieuwmoer”. Lennert, Mats en Brent verzamelde enkele kameraadjes en onder elkaar reden ze op een iets wat veilige plaats enkele wedstrijdjes onder elkaar. Mats Vansteensel werd de eerste winnaar. Vorige jaar voegde de gebroeders Maïkel en Kevin Hofkens zich bij het trio. Maïkel de oudste, nam mee de leiding om “Le Tour de Nieuwmoer” nog meer glans en uitstraling te geven. Vorig jaar was dat nog zeer bescheiden. Toen werd er maar een week gekoerst en werd Mats opnieuw winnaar.

Maanden geleden werkte de jongeren tijdens hun vrije tijd aan de uitbreiding van hun Tour. Ze stelde een mooi draaiboek samen met negen ritten en verschillende tijdritten uitgesmeerd over twee weken. Ze trokken naar de plaatselijke middenstanders en vroegen er vijf euro om wat bekers en medailles te kopen. In ruil daarvoor werd hun naam vermeld op hun facebook van de Tour die ze zeer vakkundig hadden samengesteld. Ondertussen kreeg de organisatie van deze jongeren meer aandacht. Na de aankondiging in het gemeenteblad “Tussen Hei en Maatjes”, kregen ze telefoon van de reportageploeg van Duizend Zonnen of ze eens langs mogen komen.

De ganse dag werden de jongeren gevolgd. Ze legde haarfijn uit wat hun plannen waren en kregen enkele dagen later op de VRT en een mooie uitzending te zien. Nadien kregen ze van bijna alle dagbladen aandacht. Vrijdag 17 augustus was de laatste dag van hun derde uitgave die negen dagen duurde. Er werd eerst een individuele tijdrit afgewerkt en nadien een rit in lijn. In de tijdrit was Reno Steynen de beste en was het meteen duidelijk dat hem de eindzege niet meer kon ontlopen. In de rit in lijn was Maïkel Hofkens de snelste in de massaspurt.

Op het podium gaven de bloemenmeisjes, want ook daar hadden ze aan gedacht, de gele trui, bloemen en bekers aan  Reno Steynen als eindwinnaar. Axel Vansteensel kreeg de witte trui als beste jongeren. De groene trui was voor Maïkel Hofkens en de blauwe trui voor Mats Vansteensel. Schepen van Sport Gust Van Loon van de gemeente Kalmthout huldige de rennertjes op het podium  en had voor de eindwinnaar nog een prachtig plakket mee van de gemeente Kalmthout. Ondertussen zijn de jongeren alweer bezig om nog een betere draaiboek samen te stellen voor de volgende uitgave, want hun plan is om zo groot te worden als de ronde van Roosendaal.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *