Zwemster Jade Smits sportlaureaat in Stabroek

Zwemster Jade Smits (in het midden) gaat voor het zevende jaar op rij
met een trofee naar huis

Voor het tweede jaar op rij mocht zwemster Jade Smits de trofee van sportlaureaat van de gemeente Stabroek mee naar huis nemen. Zij werd daarvoor ook 5 keer de beste bij de jeugd en valt al 7 jaar op rij in de prijzen. Niet te verwonderen als je haar palmares bekijkt, te veel om op te noemen. Vele Vlaamse, provinciale en Belgische titels staan achter haar naam en in Rio De Janeiro werd ze wereldkampioen op de 100 m rugslag tijdens de ‘World School Championship Swimming’. Kristien Coddens (atletiek) en de Chicaboo’s dames eerste ploeg waren de andere genomineerden maar het was Jade die de trofee in ontvangst mocht nemen.
Bij de jeugd was het Zoë Van Camp (dansen) die met de hoogste eer ging lopen. Nog genomineerd waren Yelina Vrieze (karate) en Jana Caremans (skiën) die vorig jaar de trofee nog won. Bij de clubtrofee ook drie genomineerden: Ookami Dojo, Basket Stabroek en de Vluchtheuvel. Het was karateclub Ookami Dojo die de eerste prijs wegkaapte.

Voor het derde jaar werden de ‘Vrijwilligers uit de duizend’ in de bloemetjes gezet. Vier heren werden door hun club naar voor gedragen. In een filmpje maakten de aanwezigen kennis met hen en vernamen ze waarom ze naar voor gedragen waren. Het gaat om Ivan Van Gool voor turnkring Vrank en Vrij, Roger Vermeulen voor Duivenbond Stabroek, Kris De Vos voor Patro Hoevenen en tenslotte Frank Van Dingenen voor Tennisclub Stabroek.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder