Paarden- en schapenstal officieel ingehuldigd

schepen Veerle Nonneman, burgemeester Rik Frans, gedeputeerde bevoegd voor onderwijs Luk Lemmens en de directie van het PITO

Op vrijdag 6 maart werden in het PITO te Stabroek door gedeputeerde voor onderwijs Luk Lemmens de nieuwe paarden- en schapenstallen ingehuldigd. De splinternieuwe overdekte paardrijpiste maakt het plaatje compleet. 10 paarden en een 50-tal ooien met lammeren kunnen er verzorgd worden.

De provinciale school PITO bouwde de voorbije jaren een divers aanbod van studierichtingen uit rond dierensoorten. In oktober werd er nog een melkrobot in gebruik genomen. En dat is nog niet het laatste want het duivenkot krijgt ook stilaan vorm. Naast klassieke vakken voor het houden van koeien of de verzorging van kleine huisdieren, mikt de school op de paarden- en schapensector. Beide sectoren zijn immers in volle expansie en hebben nood aan geschoolde medewerkers.

“De bouw van degelijke infrastructuur, aangepast aan de hedendaagse normen voor dierenwelzijn drong zich op.”, aldus Lemmens. In totaal gaat het om een investering van 1,3 miljoen euro. De nieuwe gebouwen werden dieper in de site ingepland zodat men bij ziektes een perimeter kan opstellen zonder dat de rest van de schoolgebouwen hinder ondervindt.

Op 10 mei is iedereen welkom op de opendeurdag in het PITO en kan je de nieuwe gebouwen bezoeken.

Meer hierover in de magazine van 20 maart.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *