ZVC Retro plaatst zich voor 1/32 finale van de beker van Antwerpen

ZVC Retro opende het seizoen 2011 – 2012 met een wedstrijd voor de 1/64 finale voor de beker van Antwerpen (de ambitie van de voorzitter om deze te winnen).
Dit tegen Groenenhoek, een ploeg die 2 reeksen hoger speelt dan Retro.

Elftal: Dieter Donckers – Niki Margetic – Tom Vertongen – Kenneth Claessens – Niels Braspennincx – Alfonso Hendrickx – Silas Jaspers

Retro  begon slecht aan de wedstrijd en stond al vrij snel 2 doelpunten achter. Onmiddellijk lukte Niels de aansluitingstreffer.  Retro kwam beter in de wedstrijd, had klein kansjes maar slikte toch nog een tegendoelpunt zodat we gingen rusten met 1-3.  Na de  rust liep Groenenhoek nog verder uit tot 1-4. Retro  speelde beter dan in de 1ste helft en kreeg ook kansen waarvan Niels er 1 benutte en  Retro terug bracht 2-4. De wedstrijd ging goed over en weer, het was Groenenhoek die de score weer uitdiepte tot 2 doelpunten verschil:  3-5. Met nog 5’ op de klok begon Retro  aan een slotoffensief om nog een gelijkspel en bijgevolg nog strafschoppen uit de brand te slepen. Via doelpunten van Kenneth en Alfonso slaagde Retro daarin.

4-3          Niels scoort

Zo plaatst  Retro zich voor de 1/32 finale van  de beker van Antwerpen en komen ze een stap dichter bij de ambitie van de voorzitter J